Головна  →  Новини  →  29 січня 2018

Відомі київські поети та краєзнавці завітали на 79-те засідання клубу «Кияни» (фото)

Відомі київські поети та краєзнавці завітали на 79-те засідання клубу «Кияни» (фото)

28 січня у читальному залі бібліотеки імені Олександра Грибоєдова відбулося 79-те засідання києвознавчого клубу «Кияни».

Серед гостей клубу запросили відомих у Києві поетів: Маргариту Черненко, доцента Київського національного університету кіно, театру і телебачення імені Карпенко-Карого, автора низки поетичних збірників, та Євгена Рейцена.

Маргарита Черненко презентувала свою книгу «Зеленая карпатская тетрадь. Сентиментальные истории», розповіла про свою сім’ю та її зв'язок з Києвом.

Євген Рейцен зачитав свій вірш, присвячений Дню Тетяни, свято якої нещодавно відзначали всі студенти.

Також на засіданні клубу говорили про Володимира Висоцького, адже 25 січня відзначали 80 років з дня його народження. Вшановуючи пам’ять видатного музиканта та поета, бард Борис Кесельман  зачитав його вірші та виконав декілька його пісень.

Шанований педагог та екскурсовод Анатолій Халепо показав старі фотографії Києва. Учасниками засідання мали змогу пригадати, як раніше виглядали знайомі для всіх місця: Ланцюговий міст, центр міста, Поділ, знесена Георгіївська церква тощо.

Наостанок голова клубу Віталій Баканов повідомив, що нещодавно пішов з життя Валентин Тищенко, у якого він брав інтерв’ю стосовно Анатолія Кузнєцова, автора роману «Бабин Яр». Важливість спогадів Валентина Тищенка важко переоцінити, вони безцінні для киян.

79-те засідання традиційно закінчилось у теплій, дружній атмосфері. Наступну зустріч заплановано на 11 лютого 2018 року у бібліотеці імені Олександра Грибоєдова.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024