Головна  →  Новини  →  9 травня 2024

Відкриття виставки та майстер клас у національному музеі «Чорнобиль»

Відкриття виставки та майстер клас у національному музеі «Чорнобиль»

У національному музеІ «Чорнобиль» 08 травня учні та педагоги Київської дитячоі художньоі школи N  4 та 10 відвідали виставку - комікс «Щоденник війни. Марісель і Панна Котта рятують культурну спадщину».

Марія Апрятова - авторка,  ілюстраторка, художниця, музейниця розповіла про історію створення коміксу, його персонажів, їх реальних прототипів, разом згадали  перші дні й місяці повномасштабного вторгнення.

Це незвичайна виставка-комікс на підтримку музеїв та об'єктів культурної спадщини. Через музейний продукт — графічну новелу (комікс), створений Одеським муніципальним музеєм особистих колекцій ім. Блещунова (Дім Блещунова), ми дізнаємося про реальні події —  порятунок колекції Музею після повномасштабного вторгнення. Це досвід одеських музейників під час воєнного стану в лютому-червні 2022 року.

В рамках виставки Марією Апрятовою був проведений майстер - клас для учнів художніх шкіл.

Учні, батьки і викладачі шкіл отримали позитивні емоції  і цікавий досвід.
Оглянути виставку можна протягом місяця ! Щиро запрошуємо!

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024