Головна  →  Новини  →  29 листопада 2017

Школярі навчальних закладів Подільського району долучилися до круглого столу «Молодь проти насильства» (фото)

Школярі навчальних закладів Подільського району долучилися до круглого столу «Молодь проти насильства» (фото)

У рамках акції «16 днів проти насильства» школярі навчальних закладів Подільського району взяли участь у проведенні круглого столу «Молодь проти насильства».

Під час обговорення мова йшла про питання насильства над дітьми та про чинники в яких воно може виявлятися, які можуть бути наслідки насилля для дитячої психіки. Учасники дискусії розповідали про відомі форми насильства, обговорювали яким чином можна здолати агресію.

Учасники круглого столу також зосередили увагу на розгляді нормативно-правових актів, що регулюють відповідну сферу діяльності: Закон України «Про попередження насильства в сім'ї», «Конвенції про правова дитини» та інші.

За результатами обговорення школярі отримали рекомендації, як діяти в критичних умовах та нагадали телефони екстрених  служб. 

Нагадаємо, Міжнародна спільнота щорічно підтримує акцію “16 днів проти насильства”. Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства.

Щорічна акція “16 днів проти насильства” (25 листопада – 10 грудня) ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку: 25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024