Головна  →  Новини  →  26 квітня 2024

38-мі роковини Чорнобильської катастрофи

38-мі роковини Чорнобильської катастрофи

38 років тому у цей день вогонь Чорнобиля опалив долі мільйонів людей. Справжні масштаби і наслідки цієї катастрофи й досі дають про себе знати.

Чорнобиль – це символ безмежної мужності, героїзму і самовідданості  ліквідаторів страшної аварії. Доземний уклін перед неоціненним людським подвигом усіх, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії.

Сьогодні за участю виконувача обов’язків голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Коваленка відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку «До 25-х роковин Чорнобильської катастрофи», до пам’ятного знаку учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та біля Національного музею «Чорнобиль».

Нині увага до Чорнобильської трагедії посилена через війну в країні. Зараз населення повною мірою відчуває гостроту проблем, які можуть виникати в разі ядерного вибуху, провокацій на Запорізькій АЕС тощо.

Нехай ніколи не повториться жах тієї масштабної техногенної катастрофи, нехай залишиться тільки пам’ять про ті моторошні події, яка навчить нас цінувати нашу Землю, природу та людське життя.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024