Головна  →  Новини  →  5 вересня 2013

«Київтранспарксервіс» продовжуватиме перевірку всіх без винятку паркувальних майданчиків столиці

«Київтранспарксервіс» продовжуватиме перевірку всіх без винятку паркувальних майданчиків столиці

Міська влада створить робочу групу, аби налагодити діалог та прийти до компромісу з власниками паркувальних майданчиків у столиці. Такої домовленості було досягнуто під час зустрічі заступника голови Київської міської державної адміністрації Михайла Костюка з працівниками паркувального бізнесу, що взяли участь в акції протесту під стінами КМДА.

Разом із тим, як заявив директор КП «Київтранспарксервіс» Андрій Дудко, комунальне підприємство продовжуватиме перевірку паркувальних майданчиків, незалежно від того чи є в них договори з комунальним підприємством.

«Під час перевірок ми часто наштовхуємося на ситуацію, коли підприємець, який уклав договір із нашим комунальним підприємством, із часом самовільно збільшує кількість машиномісць, не погоджуючи це з «Київтранспарксервісом» та порушуючи таким чином умови договору. Перш ніж звертатися до правоохоронних органів, ми неодноразово направляємо власникам парковок листи з проханням усунути виявлені порушення. І лише, коли реакція на зауваження відсутня, ми змушені звертатися до суду», – розповів Андрій Дудко.

Директор комунального підприємства також заявив, що наразі близько 150 паркувальних майданчиків у столиці взагалі не мають жодної дозвільної документації, ще частина парковок використовують землю за нецільовим призначенням.

Раніше повідомлялося, що «Київтранспарксервіс» на підставі виявлених порушень подало 17 позовів до суду. У разі, якщо підприємці не виправлять виявлені порушення, ця кількість може збільшитися. Найчастіше власники парковок самовільно збільшують кількість машиномісць, перевищують встановлений тариф на паркування, а також порушують санітарний стан та благоустрій при експлуатації автостоянок.

Комунальне підприємство «Київтранспарксервіс» створено з метою розвитку паркувального простору столиці та контролю за всіма наявними парковками й дотриманням умов договорів. Так, якщо в 2010 році місцевий бюджет поповнився на 5 млн. грн. від паркувального збору, то вже в 2012 ця сума зросла до 30 млн. грн., що вказує на позитивний результат роботи міста з упорядкування паркувального простору

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024