Головна  →  Новини  →  5 вересня 2013

Олександр Попов ознайомився з практичним впровадженням столичної моделі страхової медицини у Київській міській клінічній лікарні №1

Голова КМДА Олександр Попов відвідав Київську міську клінічну лікарню №1, де ознайомився з практичним впровадженням столичної моделі страхової медицини як компонента проекту «Картка киянина».

«Шляхом розширення проекту «Муніципальна лікарняна каса», а у майбутньому – у співпраці зі страховими компаніями, ми плануємо вийти на механізм, який би дозволив нам надавати повний комплекс заходів з медичного забезпечення майже для мільйона киян за рахунок міського бюджету. Передусім ідеться про вразливі категорії населення: породіллі, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС, ветерани війни, афганці. Переконаний, що робота із запровадження місцевих соціальних ініціатив за допомогою благодійної організації «Муніципальна лікарняна каса міста Києва» вирішить питання забезпечення медикаментами та виробами медичного призначення соціально незабезпечених верств населення, що дозволить нам реалізувати ініціативи Президента України Віктора Януковича щодо вирішення нагальних проблем регіону», – зазначив Олександр Попов

Під час візиту очільник міськдержадміністрації також поспілкувався з пацієнтами і лікарями, які вже мають практичний досвід співпраці з благодійною організацією «Муніципальна лікарняна каса міста Києва». Так, головний лікар Київської міської клінічної лікарні №1 Ігор Чермак розповів про чималі переваги як для лікувального закладу, так і для пацієнтів.

«Якщо до лікарні звертається хворий, який є членом лікарняної каси або має «Картку киянина», то оперативний черговий, що цілодобово чергує в приймальному відділенні, інформує про це «Муніципальну лікарняну касу», і вона терміново надає необхідні ліки. Якщо це трапляється вночі, то оперативний черговий отримує відповідні медикаменти в аптеці лікарні, яка працює цілодобово, і передає їх пацієнту. У подальшому старша медична сестра відділення отримує всі необхідні медикаменти в «Міській лікарняній касі» і координує лікування разом з лікарем», – зазначив Ігор Чермак.

Зауважимо, що Київська міська клінічна лікарня №1 співпрацює з «Муніципальною лікарняною касою» на умовах договору з 2011 року. За період співпраці коштом міської лікарняної каси проліковано 370 «застрахованих» осіб.

Довідково.

Станом на 01.07.2013 року членські внески сплачують 17 525 осіб. Ліками та розхідними матеріалами заклади охорони здоров’я забезпечено на 2 130 000 грн. За безкоштовними рецептурними бланками отримано ліків на суму 693 000 грн. Відшкодовано за лікування та обстеження – 325 000 грн.

Проліковано всього 3159 осіб: в умовах цілодобового стаціонару – 1 266, в умовах денного стаціонару – 280 , в умовах стаціонару на дому – 15, амбулаторне лікування – 1 590 осіб. Середня вартість 1 випадку лікування склала 630 грн. Найбільша вартість становила 21 100 грн.

За матеріалами http://kievcity.gov.ua/news/9758.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024