Головна  →  Новини  →  29 серпня 2013

Керівники закладів позашкільної освіти прозвітували про готовність установ до початку нового навчального року

Крім того, учасникам наради презентували проект реконструкції Київського Палацу дітей та юнацтва. З нагоди відзначення 80-річного ювілею закладу, який палац святкуватиме у наступного року, у приміщенні проведуть масштабний ремонт, а також повністю оновлять головну дитячу сцену столиці – концерту залу.

«Позашкілля та виховна робота займають вагоме місце в системі безперервної освіти дитини. Зокрема реалізація завдань Президента України щодо модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року також направлена на всебічний розвиток творчих, інтелектуальних, фізичних здібностей дітей та учнівської молоді. Тож міська влада і надалі працюватиме, аби організовувати змістовне дозвілля для юних киян у вільний від навчання час», – зазначив Віктор Корж.

У Департаменті освіти і науки, молоді та спорту інформують, що позашкільні навчальні заклади організовують навчально-виховний процес у різновікових об’єднаннях, використовують різноманітні форми і методи групової, індивідуальної і масової роботи.

Зайнятість вихованців позашкільних навчальних закладів здійснюється за різноманітними напрямами позашкільної освіти. Зокрема серед них: художньо-естетичний, науково-технічний, еколого-натуралістичний, дослідницько-експериментальний, соціально-реабілітаційний, фізкультурно-оздоровчий, туристсько-краєзнавчий, військово-патріотичний, гуманітарний.

Наразі у 39 палацах, центрах, будинках дитячої та юнацької творчості столиці працює 4851 гуртків у яких займаються майже 78 тисяч вихованців. У 94 дитячо-юнацьких спортивних школах працює 271 відділення з 90 видів спорту, у них займається майже 37 тисяч юних киян.

Побачити вихованців та особисто поспілкуватися з викладачами усі охочі зможуть завітавши 1 вересня об 11:00 на святкування Дня знань – «Свято творчої дитини», яке відбудеться на Хрещатику. Захід відбуватиметься під гаслом: «А ти вже записався в гурток?»

Підчас свята маленькі кияни зможуть взяти участь у майстер-класах та обрати заняття до вподоби. Крім того, вони зможуть на місці записатися в гурток, секцію, студію, спортивну або музичну школу.

Нагадаємо, Указом Президента України 2013 рік оголошено Роком дитячої творчості.

за матеріалами: http://kievcity.gov.ua/news/9627.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024