Головна  →  Новини  →  29 серпня 2013

Віталій Мохорєв: «З 1 до 30 вересня кожен киянин зможе обрати лікаря, якому дійсно довіряє»

Зауважимо, що пацієнт може обрати лікаря, який працює не за місцем проживання, але в такому випадку лікар не матиме змоги оперативно реагувати на виклики додому. Якщо громадянин задоволений обслуговуванням у свого лікаря та не бажає його змінювати на іншого, писати заяву не потрібно.

«У столиці ця кампанія проходитиме вже вдруге. Минулого року понад 40% киян скористалися своїм правом і ми дуже сподіваємось, що наразі їхня кількість зросте», – зауважив директор Департаменту охорони здоров’я Віталій Мохорєв.

За його словами, питання довіри пацієнта до свого лікаря – одне з ключових, коли йдеться про здоров’я людини. Адже сімейний лікар не лише допомагає подолати хворобу, він має так організувати профілактичну роботу, аби звести до мінімуму саму можливість виникнення різноманітних недуг.

Торік найактивніше «своїх» лікарів обирали мешканці Дніпровського та Дарницького районів. Наприклад, у лікаря загальної практики сімейної медицини Світлани Хілько, яка працює в амбулаторії на вул. Мішуги, 5, бажання обслуговуватися виявили понад 2500 дарничан. Пані Світлана присвятила медицині 20 років свого життя. Після закінчення медичного університету працювала лікарем-терапевтом, проте як тільки в країні заговорили про сімейну медицину – одразу прийняла рішення змінити спеціалізацію, обравши професію сімейного лікаря.

У профільному департаменті інформують – згідно нормативів лікар первинної ланки повинен обслуговувати не менше 1500 та не більше 3000 пацієнтів. Ці рамки дозволяють обслуговувати киян, зберігаючи при цьому належну якість медичної послуги.

Завдяки заходам реформування медичної галузі, з минулого року в місті Києві лікарі первинної ланки почали отримувати заробітну платню в залежності від обсягу та якості виконаної роботи. Тож сьогодні затребувані серед пацієнтів столичні медики отримують майже вдвічі більше за тих колег, до кого довіра пацієнтів менша.

Так, у Дарницькому районі столиці шановані пацієнтами терапевти, педіатри та сімейні лікарі за новою системою оплати можуть заробляти близько 7 тисяч гривень.

«Цей підхід цілком виправдовує себе. З одного боку він дозволяє підвищувати рівень життя лікарів та престиж професії, а з іншого – така матеріальна мотивація добре впливає на якість надання медичної послуги», – зазначив Віталій Мохорєв.

за матеріалами: http://kievcity.gov.ua/news/9615.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024