Головна  →  Оголошення  →  13 січня 2016

До уваги юридичних осіб! Інформуємо щодо справляння земельного податку

Подільська районна в місті Києві державна адміністрація з метою забезпечення дотримання вимог чинного податкового законодавства в частині справляння земельного податку з юридичних осіб повідомляє, що з 01 січня 2015 року плата за землю - це місцевий податок, який є однією із складових податку на майно.

Місцеві податки і збори встановлюються рішеннями, які в межах повноважень приймають сільські, селищні та міські ради. Встановлення місцевих податків і зборів здійснюється у порядку, визначеному Податковим кодексом України (далі - Кодекс).

Так, ст. 7 Кодексу визначено загальні засади встановлення податків і зборів і, зокрема, ставок податку, податкових пільг тощо.

Розділом XIII Кодексу передбачено граничний розмір ставок земельного податку, у розрізі категорій земельних ділянок ставки визначаються рішенням місцевої ради.

Рішенням Київської міської ради від  28.01.2015 № 58/923 «Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 23.06.2011 №242/5629»   затверджено Положення про плату за землю в місті Києві.

Також повідомляємо, що розпорядження землями територіальних громад, передача земельних ділянок комунальної власності у власність громадян та юридичних осіб, надання земельних ділянок у користування із земель комунальної власності, вилучення земельних ділянок із земель комунальної власності, здійснення контролю за використанням та охороною земель комунальної власності, додержанням земельного законодавства, вирішення земельних спорів тощо належить виключно до повноважень сільських, селищних та міських рад.

Додатково повідомляємо, що наказом Міністерства фінансів України від 16 червня 2015 року №560 затверджено нові форми податкової декларації з плати за землю які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення. Отже,  звіт на 2016 рік надається за новою формою декларації.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024