Головна  →  Новини  →  21 лютого 2024

Виконувач обов'язків голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Коваленко провів церемонію вручення державних нагород родинам загиблих захисників України

Виконувач обов'язків голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Коваленко провів церемонію вручення державних нагород родинам загиблих захисників України

10 років тому 20 лютого 2014 року розпочалася нинішня російсько-українська війна, тоді були вперше зафіксовані перетини державного кордону України збройними силами російської федерації через Керченську протоку.

Сьогодні вже увесь цивілізований світ визнає, що російська зброя була спрямована вперше проти громадян незалежної України не в лютому 2022 року і навіть не навесні 2014 року, а де-факто у січні та лютому 2014 року, коли у середмісті Києва від вогнепальних поранень і газового отруєння гинули активісти Майдану.

Події 20 лютого 2014 року стали кульмінацією Революції Гідності – того дня в центрі столиці України загинула найбільша кількість людей-учасників мирних протестів; за людську свободу та незалежність своєї держави, неповернення до пострадянської моделі відносин між владою та суспільством, утвердження розвитку України як демократичної європейської країни заплачено дуже велику ціну – людські життя.

Феномен Героїв Небесної Сотні є прикладом істинного патріотизму та має своє яскраве продовження в героїчних вчинках захисників України, які нині відстоюють її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. Як під час подій Революції Гідності, так і сьогодні свободу України виборюють найдостойніші.

У спротиві російському агресору Українській народ продемонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості, кмітливості та єдності перед жорстоким ворогом.

20 лютого 2024 року в актовій залі Подільської районної в місті Києві державної адміністрації відбулося вшанування пам’яті захисників, які віддали життя за свободу і незалежність України.

Державні нагороди, ордени «За мужність» ІІІ ступеня, рідним та близьким загиблих захисників вручив виконувач обов’язків голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Іванович Коваленко.

Він зазначив, що ця відзнака є визнанням та проявом щирої поваги і вдячності до тих, хто віддав своє життя заради нашого спільного майбутнього.

Схиляємо голову перед усіма українськими захисниками, які загинули на війні. Нехай Господь допоможе рідним пережити гіркий біль непоправної втрати. Слава українським воїнам!

Слава Україні! Героям Слава!

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024