Головна  →  Новини  →  16 вересня 2021

Олексій Кулеба: 18 вересня запрошуємо киян приєднатись до Всесвітнього дня прибирання. У столиці працюватимуть понад 20 локацій

Олексій Кулеба: 18 вересня запрошуємо киян приєднатись до Всесвітнього дня прибирання. У столиці працюватимуть понад 20 локацій

Київ традиційно долучається до всесвітньої екологічної акції «World Cleanup Day», що цього року припадає на суботу, 18 вересня. У цей день до заходу приєднаються мільйони людей із різних країн світу. В Україні у масштабній толоці візьмуть участь десятки міст і селищ із усіх областей країни.

У столиці буде організоване прибирання 22 локацій, де кожен зможе зробити внесок у чистоту Києва. Про це повідомив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

«Запрошую всіх киян приєднуватися разом із родинами до великої толоки. Можна обрати найближчу до вас локацію. Столиця щороку активно долучається до Всесвітнього дня прибирання. Від міста за організацію відповідає Департамент міського благоустрою. Ми провели кілька зустрічей із учасниками молодіжного руху Let's do it, Ukraine: визначили проблемні території, питання із забезпечення інвентарем, сортування сировини», – сказав Олексій Кулеба.

Він додав, що цьогоріч центральною локацією столиці буде Гідропарк, але жителі та гості міста мають можливість обрати найзручнішу та приєднатись до важливої екологічної акції. Перелік адрес, де буде організовано прибирання з контактами координаторів – за посиланням: https://bit.ly/3AdNgvN.

На центральній локації Всеукраїнський молодіжний рух «Let's do it, Ukraine», що є головним ініціатором акції, готує тематичні майстер-класи, презентацію громадських об’єднань екологічного спрямування, сортування зібраного сміття та інші активності. Організатори закликають брати із собою засоби індивідуального захисту, рукавички, великі пакети для сміття, запрошувати родину та друзів.

«Такі заходи, особливо коли їх організовує сама громада, надзвичайно важливі для популяризації здорового ставлення до міських просторів, місць відпочинку та проживання. Прибирати за тими, хто насмітив – надзвичайно важливо, і не менш актуально популяризувати дбайливе ставлення до ресурсів, екології, благоустрою. Разом із родиною планую приєднатись до толоки та запрошую всіх охочих», – сказав Олексій Кулеба.

Нагадаємо, що під час весняних заходів із благоустрою у столиці було звільнено від сміття понад 400 локацій.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024