Головна  →  Новини  →  27 листопада 2020

Віталій Кличко закликав вшанувати в суботу пам’ять жертв Голодоморів та політичних репресій

Віталій Кличко закликав вшанувати в суботу пам’ять жертв Голодоморів та політичних репресій

Мер Києва Віталій Кличко закликав вшанувати в суботу пам’ять жертв Голодоморів та політичних репресій. Про це він сказав під час онлайн-брифінгу.

«Завтра, в суботу, ми будемо вшановувати пам’ять жертв Голодоморів та жертв політичних репресій. Мільйони українців були знищені радянською владою штучно створеним голодом. Так намагалися придушити волю і гідність українців, знищити національну свідомість. Це – жахлива сторінка в історії України. Ми повинні зберегти пам’ять про ті страшні події та поширювати правду про цю трагедію», – підкреслив Віталій Кличко.

Він наголосив, що важливим є не тільки міжнародне визнання Голодомору як геноциду українського народу, а й наше власне усвідомлення великої трагедії.

«Я закликаю всіх у суботу, о 16 годині, запалити свічку пам’яті та поставити її на підвіконні. Збережемо пам’ять. Збережемо правду…», – сказав Віталій Кличко.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024