Головна  →  Оголошення  →  8 липня 2014

До уваги пенсіонерів, які переїхали з Криму та із зони АТО

Інформація для громадян,

які приїхали з Автономної Республіки Крим, міста Севастополь, Донецької та Луганської області 

Зважаючи на ситуацію, що склалася, органи Пенсійного фонду України всіляко сприяють пенсіонерам, що виїхали з Донецької та Луганській областей, Автономної республіки Крим та м. Севастополя в оперативному вирішенні питання щодо продовження виплати призначеної пенсії за новим місцем проживання.

 При переїзді пенсіонера на постійне або тимчасове проживання в іншу місцевість орган Пенсійного фонду після одержання від нього заяви надсилає запит про витребування пенсійної справи до органу Пенсійного фонду попереднього місця проживання пенсіонера. Пенсійна справа пересилається органу, що призначає пенсію, за новим місцем проживання (реєстрації) пенсіонера (пункт 48 Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 25.12.2005 №22-1).

Після звернення пенсіонера із заявою про бажання отримувати пенсію за новим місцем проживання запит на пенсійну справу надсилається невідкладно (в електронній формі). Взяття на облік зазначених осіб здійснюється за матеріалами електронних пенсійних справ.

При зверненні при собі необхідно мати документ, що посвідчує особу, а в заяві зазначити особисті дані (ідентифікаційний код, дату народження, адресу попереднього проживання), за наявності – пред’явити пенсійне посвідчення.

Прийняття заяв від зазначених осіб про запит пенсійної справи здійснюється без документального підтвердження фактичного місця проживання.

Звертатись необхідно до органу Пенсійного фонду України, що здійснює пенсійне забезпечення за адресою фактичного проживання пенсіонера.

Виплата пенсій за новим місцем проживання може бути проведена в поточному місяці за додатковими відомостями або в наступному місяці. Виплата пенсій провадиться з першого числа місяця, наступного за тим, по який виплачено пенсію за попереднім місцем проживання.

Для більш детальної інформації громадяни, що мешкають в Подільському районі м. Києва можуть звернутись до управління Пенсійного фонду України в Подільському районі м. Києва за телефоном «гарячої лінії» 044  425 68 08

(будні дні 9.00-18.00, обідня перерва 13.00-14.00)

Для вирішення питань, пов'язаних з тимчасовим перебуванням в інших регіонах, слід звертатися за телефоном Урядової "гарячої лінії"

БЕЗКОШТОВНО:   0 800 507 309 (цілодобово)

Для отримання всіх видів державної соціальної підтримки, зокрема пенсії, допомоги, компенсації слід звертатися до найближчого органу соціального захисту населення або управління Пенсійного фонду України.

 Основні документи, які необхідно мати при собі (за наявності):

- паспорт;

- посвідчення отримувача пенсії, допомоги, пільговика;

- довідка про присвоєння ідентифікаційного коду.

 Телефони та адреси органів соціального захисту населення:

Пенсійний фонд  України                                  0 800 503 753

(будні дні 9.00-18.00, обідня перерва 13.00-14.00)

 Державний центр зайнятості                            0 800 505 060 

730 – з мобільного телефону

(будні дні 9.00-18.00, без перерви на обід)

 Фонд соціального страхування

 з тимчасової втрати працездатності                0 800 501 892

(будні дні 9.00-18.00, обідня перерва 13.00-13.45)

“Телефон довіри” Фонду

соціального страхування

від нещасних випадків

на виробництві та професійних захворювань    0 800 501 383

(будні дні 9.00-18.00, обідня перерва 13.00-14.00)

З питань розселення, медичного обслуговування, організації навчання та виховання дітей у дошкільних та шкільних навчальних закладах, працевлаштування, відновлення втрачених документів слід звертатися за телефонами та адресами до обласних державних адміністрацій за місцем Вашого перебування.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024