Головна  →  Новини  →  12 лютого 2020

У Подільському районі відбулась акція «Донорство крові на Подолі до Дня Святого Валентина» (фото)

У Подільському районі відбулась акція «Донорство крові на Подолі до Дня Святого Валентина» (фото)

Донорство крові - це абсолютно безпечна та життєво необхідна процедура. Кожну хвилину в світі виникає потреба в переливанні крові за життєвими показаннями. Для забезпечення лікарень Києва препаратами крові щороку потрібно майже 12 тон еритроцитарної маси й близько 25 тон плазми крові. Щороку в світі реєструється близько 112,5 млн донацій (тобто здачі) крові.

12 лютого в межах проведення чергової акції з донорства крові, у приміщенні Подільської районної організації Товариства Червоного Хреста міста Києва працівники Подільської районної в місті Києві державної адміністрації та подоляни долучились до акції і здали кров для тих, хто її потребує. Сьогодні було зібрано 10 літрів 350 грам крові. 29 бажаючих долучились до акції з донорства крові, 23 з яких стали донорами та відділи свою кров, врятувавши як мінімум 69 життів.

Стати донором - це виняткова можливість подарувати свою кров незнайомій людині, яка потребує допомоги. Донорська кров потрібна людям, які мають онкологічні захворювання і залишаються живими завдяки донорам. Вона також може бути використана при операціях, пологах, кровотечах, тяжких травмах, опіках. Штучної альтернативи продуктам крові не існує. Кров однієї людини може врятувати життя 5-4 пацієнтам.

Донорам також вручили вітальні листівки, які підготували для них учні ЗНЗ № 124.

Довідково: у Подільському районі на обліку знаходиться 180 осіб Почесних донорів крові (по Україні близко 100 тис. осіб), Заслужений донор 5 осіб ( по Україні 100 осіб).

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024