Головна  →  Новини  →  21 серпня 2019

Департамент охорони культурної спадщини заборонив проведення робіт на Байковому кладовищі до надання проекту

Департамент охорони культурної спадщини заборонив проведення робіт на Байковому кладовищі до надання проекту

Департамент охорони культурної спадщини направив припис на адресу Ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» з вимогою не проводити будь-які роботи на території Байкового кладовища, які суперечать вимогам Закону України «Про охорону культурної спадщини». Про це йдеться у відповідному приписі Департаменту.

Окрім того, в документі сказано, що підприємство протягом 10 днів з моменту отримання цього припису має надати на розгляд Департаменту науково-проектну документацію на проведення невідкладних реставраційно-відновлюваних робіт огорожі, а також надати до Департаменту науково-проектну документацію на проведені роботи із заміни частини огорожі.

«Комплекс Байкове кладовище має статус пам’ятки національного значення. Огорожа є щойно виявленим об’єктом культурної спадщини. Департаментом підготовлено відповідний припис про заборону робіт із огорожею до надання на розгляд науково-проектної документації в установленому порядку», – наголосив директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк.

Окрім того, направлено лист до Міністерства культури щодо проведеного обстеження об’єкту.

«Інформація щодо погодження відповідної науково-проектної документації на проведення робіт із Міністерством культури та надання дозволу на проведення відповідних робіт у Департаменті відсутня.

Враховуючи вищевикладене, балансоутримувачу об’єкта направлено припис із відповідними пам’яткоохоронними вимогами. Інформуємо про вжиття заходів відповідного реагування», – сказано в листі Департаменту охорони культурної спадщини до Міністерства культури.

Як повідомив співголова Комісії з перевірки інформації щодо резонансних об’єктів будівництва, радник Київського міського голови Володимир Бондаренко, наразі будь-які роботи зі стіною проводити не можна.

«Стан стіни дійсно критичний. Раніше вона була декоративна, а сьогодні, по факту, перетворилась на підпірну, хоч і не має відповідних технічних характеристик, – зазначив Володимир Бондаренко. – Проте будь-які роботи із стіною, навіть за умови, що вона і не є пам’яткою, мають відбутись після роз’яснення громаді та із дотриманням норм закону».

Співголова Комісії зауважив, що надалі Департамент житлово-комунальної інфраструктури Києва має провести консультації із спеціалістами та громадою з метою кінцевого вирішення питання. А подібні «маркерні» питання, які є чутливим для спільноти – варто завжди вирішувати після консультаційних процедур.


Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024