Головна  →  Новини  →  19 червня 2019

Подоляни відвідали ботанічний сад ім. Фоміна

Подоляни відвідали ботанічний сад ім. Фоміна

19 червня відвідувачі Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Подільського району міста Києва відвідали ботанічний сад ім. Фоміна, якому вже 180 років. У ботанічному саду зібрані рослини з різних куточків світу. Ми бачили пальми, яким 150-200 років, лаврове дерево-переможець, оливкове дерево Середномор’я, яке присвячене богині Афіні.

Зацікавило всіх цукеркове дерево, в якому 30% цукру, а також королева пустелі – фінікова пальма чи хлібне дерево пустелі. Діти залюбки фотографувалися під великим листям стриліції. Дуже цікаву інформацію надала екскурсовод про папороть, який з’явився 4000 років тому, фігове дерево. Ми дізналися, що банан з широкими листками – це трава, та смак банану залежить від сорту. Незвичним було рибне дерево, а також дуже гарною була білокура сосна Італії і модрина, що знімає зелень взимку і в воді не гниє.

На пам’ять залишилось багато спогадів від пізнавальної екскурсії, а також безліч унікальних фотографій.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024