Головна  →  Новини  →  15 лютого 2018

Спеціалісти Подільської райдержадміністрації взяли участь у семінарі з питань охорони праці у вищих навчальних закладах (фото)

Спеціалісти Подільської райдержадміністрації взяли участь у семінарі з питань охорони праці у вищих навчальних закладах (фото)

14 лютого спеціалісти Голосіївської, Подільської та Печерської районних в місті Києві державних адміністрації провели семінар "Забезпечення  ефективного управління  системою охорони праці. Методи і способи  забезпечення  здорових і безпечних умов праці у закладах вищої освіти" за участю керівників та відповідальних осіб за охорону праці в вищих навчальних закладах районів.

Семінар провели з метою підвищення рівня охорони праці в закладах вищої освіти, формування позитивного іміджу охорони праці у свідомості  посадових осіб та фахівців, поширення досвіду для створення здорових і безпечних умов праці на робочих місцях, взаємодії  у напрямку зниження  рівня виробничого травматизму. 

Семінар розпочав Дмитро Матвійчук, головний редактор журналу "Охорона праці", який наголосив, що охорона безпеки праці являє собою систему збереження життя і здоров’я працівників у процесі трудової діяльності, яка включає правові, соціально-економічні, організаційно-технічні, санітарно-гігієнічні, лікувально-профілактичні та інші заходи.  Функціонування системи охорони праці дозволяє здійснювати управління охороною праці в цілому по зниженню ризиків у життєдіяльності людини, а також в усвідомленні нерозривної єдності успішної професійної діяльності з обов’язковим дотриманням усіх вимог безпеки праці у галузі освіти.

У ході семінару Олена Бочарова, начальник відділу організації профілактичної роботи та страхових експертиз Правобережного відділу Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України  у м. Києві, зазначила, що об’єктивними показниками, що характеризують ефективність функціонування системи управління охорони праці в вищих навчальних закладах  є статистичні дані позитивної динаміки змін певних чинників: зниження рівня виробничого травматизму  та профзахворювань, зменшення кількості одиниць обладнання, що не відповідають діючим нормам безпеки, підвищення рівня забезпеченості працюючих засобами індивідуального захисту, скорочення виплат щодо відшкодування матеріальної шкоди потерпілим.     

Також під час семінару обговорювали зміни та інновації в нормативно-правових  актах з питань охорони праці. Присутні мали змогу задати запитання щодо проходження медичних оглядів, атестації робочих місць за умовами праці та отримати фахову відповідь.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024