Головна  →  Новини  →  25 листопада 2017

У Подільському районі поклали квіти до пам'ятного хреста загиблим від голодомору у 1932-1933 роках (фото)

У Подільському районі поклали квіти до пам'ятного хреста загиблим від голодомору у 1932-1933 роках (фото)

У Подільському районі столиці відбулося покладання квітів до хреста, встановленого в пам'ять про загиблих від голодомору у 1932-1933 роках. У покладанні взяли участь голова Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Валентин Мондриївський, заступник керівника апарату Олег Мукан, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, подоляни.

Також учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять жертв голодомору. 

Власне, на Куренівському цвинтарі встановлено хрест на 70-ті роковини голодомору в Україні. Саме до нього, щороку, у четверту суботу листопада, подоляни приносять квіти і запалюють лампадки зі свічками.

Слід зазначити, що з метою вшанування пам’яті жертв голодомору в Подільському районі відбудеться ряд заходів. Зокрема, в закладах освіти проведуть виховні години, уроки пам’яті, тематичні бесіди та написання творів на тему вшанування пам’яті жертв геноциду Українського народу, а також екскурсії для учнів та школярів до Національного музею «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні». У бібліотеках району презентовано перегляди літератури, виставки-реквієми та виставки пам’яті на тему голодоморів в Україні.

Сьогодні, 25 листопада, о 14:30 відбудуться загальноміські заходи біля Національного меморіалу жертв Голодомору у Києві (вул. Лаврська, 3). Також о 16:00 оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого по всій Україні відбудеться акція «Запали свічку», в рамках якої всі охочі несуть свічки до пам'ятників жертвам. Заохочуємо із настанням темряви запалити і поставити свічку на підвіконня так, щоб її було видно з двору – на знак скорботи і пам’яті про мільйони загублених життів наших співвітчизників.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024