Головна  →  Новини  →  23 листопада 2017

До Дня Гідності та Свободи відбувся районний фестиваль патріотичної лірики (фото)

До Дня Гідності та Свободи відбувся районний фестиваль патріотичної лірики (фото)

21 листопада у гімназії № 19 «Межигірська», що на Подолі, до Дня Гідності та Свободи відбувся районний фестиваль патріотичної лірики.

Другий рік поспіль фестиваль проводиться на честь Героя Небесної Сотні, випускника гімназії, Олександра Плеханова. Хлопець загинув на барикадах від пострілу снайпера під час бойових дій на Майдані Незалежності  у центрі Києва 18 лютого 2014, коли силові спецпідрозділи отримали наказ штурмувати тих, хто вийшов на акції протесту проти злочинного режиму.

Олександр Плеханов народився і виріс у старовинній частині Києва — на Подолі, де у 1998 році пішов у перший клас Київської гімназії № 19. З раннього дитинства він виявляв неабиякий потяг до творчості, зокрема до конструювання. Ріс надзвичайно самостійною дитиною, і змалечку був упевнений, що стане архітектором.

У 2009 році  вступив на архітектурний факультет Київського національного університету будівництва і архітектури. Під час навчання в університеті захопився скульптурою. Рівно через день після загибелі Олександр Плеханов мав отримати диплом бакалавра. У гімназії №19 «Межигірська» встановлено меморіальну дошку, а біля університету, де вчився Герой Небесної Сотні, -пам'ятник.

Вічна слава героям, які загинули за Україну... 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024