Головна  →  Новини  →  23 листопада 2017

25 листопада - День пам'яті жертв голодоморів

25 листопада - День пам'яті жертв голодоморів

25 листопада - День пам'яті жертв голодоморів. Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні.

Національні пам’ятні заходи розпочнуться у Києві о 14:30 біля Меморіалу жертв Голодомору (вул. Лаврська,3).

25 листопада о 16:00 оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого по всій Україні відбудеться акція «Запали свічку», в рамках якої всі охочі несуть свічки до пам'ятників жертвам. Заохочуємо із настанням темряви запалити і поставити свічку на підвіконня так, щоб її було видно з двору – на знак скорботи і пам’яті про мільйони загублених життів наших співвітчизників.

Згідно Указом Президента України 25 листопада в Києві, як і на всій території країни, буде приспущено Державний Прапор України, обмежено проведення розважальних заходів, внесено відповідні зміни до програм радіо та телебачення.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024