Головна  →  Новини  →  20 листопада 2017

16 листопада у Центрі урбаністичних студій НаУКМА обговорили запровадження нової транспортної схеми Контрактової площі (фото)

16 листопада у  Центрі урбаністичних студій НаУКМА обговорили запровадження нової транспортної схеми Контрактової площі (фото)

Поділитися своєю думкою щодо цього питання прийшли автори проекту "Київська вітальня", архітектори, експерти з питань урбаністики, небайдужі кияни, могилянська спільнота, представники Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

«Поділ – це історичний, туристичний, культурний осередок, тому, ця частина району має бути пішохідною. З цією метою 1 серпня на Подолі змінилася схема організації дорожнього руху. В результаті Контрактова площа та частина вулиці Сагайдачного перетворилися на єдину пішохідну зону. Думки щодо тієї схеми дорожнього руху, що зараз існує, розділилися. Тому, усвідомлюючи важливість Контрактової площі для мешканців міста, було прийняте спільне рішення про проведення низки таких публічних заходів, щоб максимально врахувати зауваження та побажання киян», - сказав голова Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Валентин Мондриївський, який долучився до проведення заходу. Також він подякував працівникам Центру урбаністичних студій НаУКМА та всім присутнім за небайдужість та активність у вирішенні питань подальшого розвитку Подільського району.

Всі деталі, переваги та недоліки існуючої та оновленої схеми транспортного руху Контрактової площі та прилеглих вулиць презентував присутнім провідний спеціаліст Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Віктор Петрук.

Учасники обговорення жваво дискутували, висловлювали свої думки щодо подальшого розвитку пішохідної Контрактової та вулиці Сагайдачного. Всі пропозиції та зауваження, що звучали, будуть опрацьовані та враховані  профільним департаментом та архітекторами, котрі працюють над проектом.

Крім того, такі зустрічі будуть не поодинокими. Надалі планується проведення окремих презентацій про кожен етап проекту реконструкції площі. Про що буде додатково повідомлено.

Нагадуємо, що про всі події та заходи, що стосуються реконструкції Контрактової площі, маєте можливість дізнатися на сторінках в соціальних мережах: Нова Контрактова, Подільська РДА, для всіх, хто не зміг відвідати захід доступний стрім: https://goo.gl/zyXdBf. А матеріали заходу можна завантажити за посиланням протягом 6 днів: https://goo.gl/riF116

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024