Головна  →  Новини  →  17 листопада 2017

Молодь Подільського району долучилася до літературно-профорієнтаційного форуму

Молодь Подільського району долучилася до літературно-профорієнтаційного форуму

"Професія душі моєї" - літературно-профорієнтаційний форум, який організували фахівці з профорієнтації  Подільського районного центру зайнятості та їх соціальні партнери – працівники комунальної бібліотеки №11 для творчої  учнівської молоді Подільського району, –  став  справжнім святом душі з практичною орієнтацією на творчі професії.

16 листопада у рамках профорієнтаційного фестивалю «ПРОФFEST–2017». Літературно-профорієнтаційний форум «Професія душі моєї» став справжнім святом краси українського слова, покликав і зібрав тих, хто професійно творить живі і натхненні слова (у форумі взяли участь відомі українські письменники: Анатолій Горовий, Тетяна Іванчук, Віра Свістун, Роман Кухарук, Тетяна Шпичук, Олександр Орисів) і тих, хто тільки-но намагається зробити перші несміливі кроки на літературній ниві, - творча учнівська молодь Подільського району міста Києва, і просто тих, хто любить та цінує рідне слово.

Уміло та майстерно зіткані з українського слова рядки, якими професіонали поділились з підростаючим поколінням, не залишили байдужими нікого з присутніх, вкотре довели істину, що вдало підібране слово – це сильна зброя, якою можна надихнути,  спонукати, зорієнтувати, врятувати, принести красиве і корисне…

Саме корисним на проведеному заході стало те, що  учні не лише торкнулись душею українського слова, але і багато дізнались про творчі професії (письменник, літератор, драматург, журналіст, художник), ознайомилися з описами професій типу «Людина  художній образ», а найголовніше –наживо поспілкувались із справжніми майстрами українського слова.

Старшокласники переконались, що працівники цієї професії люди не зовсім звичні. Розповіді кожного із них про шлях, який привів на професійну письменницьку ниву, неодноразово супроводжувались оплесками вдячних слухачів, а блиск сльози на їх очах засвідчив те, що байдужих до  професії душі та українського майстерного слова у залі не було.

Також на літературно-профорієнтаційному форумі,  у рамках  проведення профорієнтаційного фестивалю «ПРОФFEST–2017» серед творчої учнівської молоді Подільського району оголошено конкурс на краще написання поетичного твору на тему: «Професія моєї мрії».

До участі у конкурсі запрошуються учні загальноосвітніх шкіл Подільського району. Поетичні твори надсилати до 15 грудня 2017 року за електронною адресою: [email protected] з позначкою «На конкурс». Переможців та найактивніших учасників очікують призи та нагороди!

За інформацією Подільського РЦЗ

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024