Головна  →  Новини  →  17 листопада 2017

Переможців районного туру міського конкурсу «Повіримо у себе» відвідали Національний історико-культурний заповідник «Софія Київська» (фото)

Переможців районного туру міського конкурсу «Повіримо у себе» відвідали Національний історико-культурний заповідник «Софія Київська» (фото)

15 листопада Подільський районний в місті Києві центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організував для  переможців районного туру міського конкурсу "Повіримо у себе" безкоштовну автобусну екскурсію по місту з відвідуванням Національного історико-культурного заповідника "Софія Київська".

50 вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Подільського району м. Києва, спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №5 ім. Я. П. Батюка, загальноосвітньої санаторної школи-інтернату№19, вечірньої (змінної) спеціальної школи №27, Центру трудової реабілітації для розумово відсталих інвалідів в місті Києві з відділенням соціально-побутової адаптації упродовж екскурсії мали змогу дізналися багато цікавої інформації про історичні місця столиці та видатну пам'ятку давньоруської архітектури XI століття - собор Софія Київська та пам'ятки українського барокко XVIII століття на території Софіївського державного архітектурно-історичного заповідника "Софія Київська".

Також діти ознайомились з історією Київської Русі, життєвим шляхом Володимира Великого та  Ярослава Мудрого. Екскурсійний автобус їхав Королівським шляхом. Саме цією дорогою діставалися до Софії Київської посли з Європи, з якими правителі Київської Русі укладали угоди про мир.

Висловлюємо щиру вдячність керівництву Національного історико-культурного заповідника "Софія Київська" за цікаву та змістовну екскурсію.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024