Головна  →  Новини  →  8 листопада 2017

Шануймо мову серцем і вустами

Шануймо мову серцем і вустами

Бібліотека сімейного читання імені Садріддіна Айні запрошує на виставку-колаж з нагоди Дня української писемності та мови.

Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що занепад мови - це зникнення нації. Якщо ж мова стає необхідною і вживається насамперед національною елітою - сильною і високорозвиненою стає нація і держава.

Серед представлених на виставці видань зацікавлений читач знайде книги, які розповідають про історію виникнення української мови, її велич та красу, розкривають значення нашої мови в світі.

Окрасою виставки є поетичні збірки, подаровані з автографами авторів - Тетяни Череп-Пероганич, Тетяни Добко, Галини Литовченко, Тетяни Яровициної, Світлани Макаревської, Анни Багряної та Лариси Петрової, в яких відчувається ніжність, любов і повага до рідної мови.

Запрошуємо всіх до перегляду і пам'ятаймо слова Олеся Гончара: «Доля нашої мови залежить і від того, як відгукнеться на рідне слово наша душа, як рідне слово бринітиме в цій душі, як воно житиме в ній».

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024