Управлінням освіти Подільської РДА, Подільським центром соціальних служб для сім´ї, дітей та молоді з 09.12.2013 по 14.12.2013проведено Всеукраїнський тиждень права в бібліотеках району.

Управлінням освіти  Подільської РДА, Подільським центром соціальних служб для сім´ї, дітей та молоді з 09.12.2013 по 14.12.2013проведено  Всеукраїнський тиждень права в бібліотеках району.

На виконання Указу Президента України від 08 грудня 2008 року № 1149 «Про Всеукраїнський тиждень права», розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2013 р. № 611-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2013 році Всеукраїнського тижня права», Подільським районним  управлінням юстиції в м. Києві спільно  з Управлінням освіти  Подільської РДА, Подільським центром соціальних служб для сім´ї, дітей та молоді з 09.12.2013 по 14.12.2013проведено  Всеукраїнський тиждень права в бібліотеках району, а саме:

10  грудня  2013 року в  бібліотеці  ім. А. Головка відбувся круглий стіл «Запитай у юриста»  для  учнів 9 класу  спеціалізованої  школи з поглибленим вивченням інформаційних технологій № 3. Дітям докладно відповіли на питання про вступ та навчання в юридичному вузі, надали практичні поради, відповіли на питання щодо відповідальності за неправдиві свідчення та інші питання.

10 грудня 2013 року в бібліотеціім. А.  Головка  відбулася бесіда з учнями 9 класу спеціалізованої школи з поглибленим вивченням інформаційних технологій № 3 на тему «Твої права і відповідальність».  Школярам розповіли про права людини на життя, охорону здоров’я,  на свободу та особисту недоторканість, на освіту, працю та відпочинок, та  в письмовому вигляді кожний отримав лист «Твої права і відповідальність».

10 грудня2013 року  в  бібліотеціім. Джамбула  Джабаєва відбулася правова година з учнями 9 класу гімназії  № 34 «Либідь»  на тему «Азбука правових знань». Школярам  розповіли про їх права й обов`язки. У ході бесіди у дітей виникли запитання, на які вони одержали кваліфіковану відповідь.

12грудня 2013 року на базі ЦРБ ім. Франка відбувся круглий стіл на тему «Територія закону і права»  для  учнів 10 класу середньої  загальноосвітньої школи № 2 ім. Д. Карбишева з поглибленим вивченням предметів природничого циклу. Учні дізналися, де можна отримати фах правознавця та до кого звертатись молодій особі, яка потрапила в складні життєві обставини. Цікавими для дітей були практичні заняття, під час яких вони розділившись на групи-країни  писали закони для своїх вигаданих громадян.

12 грудня 2013 року на базі ЦРБ ім. Франка відбулася  експрес-порада юриста на тему «Щит і меч закону і права»  для  учнів 10 класу середньої  загальноосвітньої школи № 2 ім. Д. Карбишева з поглибленим вивченням предметів природничого циклу. Юристи разом з дітьми згадували положення Декларації прав людини, нагадували про те, що з правами існують ще обов´язки та відповідальність перед законом. Роздали наочні матеріали “Пам´ятка школяру”. Відповідали на запитання дітей та на їхні прохання роз´яснювали та обговорювали правові відносини праці неповнолітніх дітей. Нагадали також про кримінальну відповідальність, яку діти несуть з 14 років.

12 грудня 2013 року на бібліотеціім. Дружби народів  відбувся круглий стіл на тему «Правам людини європейський рівень поваги і захисту»  для  учнів 9-А класу середньої  загальноосвітньої школи № 6. З учнями були обговорені перспективи вступу України в ЕС та їх наслідки. 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024