Головна  →  Новини  →  2 вересня 2013

День знань

Швидко літо пролетіло, осені прийшла пора.
Перше вересня настало, йде до школи дітвора.

Святково й сонячно розпочався новий навчальний рік в закладах освіти. Урочисті лінійки, схвильовані першокласники і дзвінка мелодія шкільного дзвоника стали окрасою  Дня Знань в Подільському районі. Вперше за  парти сіли 1935 дітей, що на 4% більше, ніж у минулому році.

З 1 вересня   середня загальноосвітня школа №2 ім. Д.Карбишева в отримала статус спеціалізованої школи  з поглибленим вивченням предметів природничого циклу. А гімназії № 34 «Либідь» присвоєно ім’я воїна-інтернацоналіста Віктора Максименка.

До 1 вересня Департаментом освіти і науки молоді та спорту  виділено 2 цифрові лабораторії для кабінетів фізики  ліцею №100 «Поділ» та загальноосвітньої школи № № 6 за результатами моніторингу якості знань учнів у Всеукраїнських учнівських олімпіадах, зокрема з фізики.  ШДС «Поділля», «Перлина», ім.С.Русової   учні даних закладів отримають по класу-комплекту ноутбуків для початкової школи в рамках впровадження предмету «Сходинки до інформатики» з 1 класу за новими Стандартами. А також виділено комплект комп’ютерного класу для учнів спеціалізованої школи №114.

З цього року п’ятикласники мають можливість обрати для вивчення другу іноземну мову і будуть вивчати: німецьку – 60% дітей, 38 % – російську, 1% – іспанську, 1% – французьку.

Сьогодні освіта Подільського району – це 83 освітніх закладів, з них 41 дошкільний навчальний заклад та 39 загальноосвітніх навчальних закладів, 3 позашкілля - 2 будинки дитячої творчості, спортивна школа, навчально-виробничий комбінат, міжшкільна навчальна майстерня. В цьому році буде навчатись та виховуватись 24061 дитина, що на 10%  більше в порівнянні з минулим роком.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024