Головна  →  Новини  →  25 жовтня 2016

За 9 місяців 2016 року на промислових підприємствах Подільського району створено 118 нових робочих місць

За 9 місяців 2016 року на промислових підприємствах Подільського району створено 118 нових робочих місць

На сьогодні, промисловий комплекс Подільського району налічує близько 300 підприємств, з яких 63 - за статистичним визначенням підприємства «великого кола» різногалузевого призначення з середньообліковою чисельністю 11292 особи (11,9% до загальної чисельності працівників міста, зайнятих в промисловості).

За 8 місяців 2016 року промислові підприємства району реалізували продукціїна суму 12 млрд. 979,4 млн.грн., що на 1 млрд.645,9 млн.грн. (на 14,5%) більше, ніж за відповідний період 2015 року.

За обсягами реалізації район стабільно тримає 2 місце серед районів міста Києва. Питома вага реалізованої промислової продукції Подільського району складає 14,4% від обсягів реалізації по м. Києву.

На сьогодндішній день 5 підприємств забезпечують реалізацію 88,5% всієї промислової продукції району, а саме: ДП «Кондитерська корпорація Рошен», ПАТ «Фармак», ПАТ «Київхліб», ДП «Тетра Пак» та ТОВ «Столичний млин».

За 8 місяців 2016 року обсяг реалізованої промислової продукції в розрахунку на 1 особунаселення в Подільському районі складає 65 809,0 грн. і є одним із кращих показників серед районів міста Києва (2 місце).

Також, за 8 міс.2016 року по обсягу реалізованої промислової продукції в розрахунку на одного працюючого в промисловій діяльності - 1149,4 тис.грн. Подільський район посів 2 місце серед районів, що на 20,4% більше показника по м.Києву (954,9 тис.грн).

У січні-вересні 2016 року в порівнянні з відповідним періодом 2015 року, збільшився обсяг реалізованої промислової продукції на підприємствах наступних галузей:

- хімічної та нафтохімічної промисловості: ПАТ «Фармак»;

- виробництва неметалевої та мінеральної продукції: ПАТ «АДС БЕТОН»;

- постачання електроенергії, газу та кондиційованого повітря: ТОВ «Центр енергетичного моделювання»;

- виробництва харчових продуктів та напоїв: ТОВ «Cтоличний млин», ТОВ «МПС Україна»;

- машинобудування: ПАТ «Київполіграфмаш», ПАТ «Український науково-дослідний інститут радіоапаратури»;

- легкої промисловості: ТОВ «Українська стрічкоткацька фабрика», Київське казенне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство, ПАТ «Спецмеблі».

У зв’язку із зростанням конкуренції на ринку, падінням споживчого попиту на вироблену продукцію, у січні-вересні 2016 року спостерігалось незначне зменшенняобсягів реалізованої промислової продукції на декількох підприємствах харчової промисловості: ПАТ «Київхліб», ПАТ «Київський завод шампанських вин «Столичний».

Впродовж січня-вересня 2016 року освоєно нові види продукціїна підприємствах району:

-      ПАТ «Фармак»;

-      ПАТ «Київський суднобудівний судноремонтний завод»;

-      ПАТ «Київполіграфмаш»;

-      ПАТ «Спецмеблі»;

-      ТОВ «Карара».

Протягом січня-вересня 2016 року впроваджено енергозберігаючих та ресурсозберігаючих технологій на: ПАТ «Фармак»; ПАТ «Київполіграфмаш»; ПАТ «Київхліб»; ПАТ «Київський суднобудівний судноремонтний завод»; ПАТ «Спецмеблі», ТОВ «Столичний млин».

За січень-вересень 2016 року промислові підприємства району, такі як ПАТ «Фармак», ТОВ «Столичний млин», ПАТ «Київполіграфмаш», ПАТ «Київський завод шампанських вин «Столичний», ПАТ «Український науково-дослідний інститут радіоапаратури» та інші, підтримували зовнішньоекономічні зв’язки та здійснювали зовнішньоторговельні операції з країнами СНД, Європи та Азії.

У 2016 році введені в дію нові виробничі потужності на підприємствах району: ПАТ «Фармак», ПАТ «Київполіграфмаш».

За 9 місяців 2016 року на промислових підприємствах Подільського району створено 118 нових робочих місць. 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024