Головна  →  Новини  →  11 серпня 2016

10 серпня відбувся круглий стіл «25 років незалежності України. Народжені незалежними» (фото)

10 серпня відбувся круглий стіл «25 років незалежності України. Народжені незалежними» (фото)

Напередодні відзначення Дня незалежності України Громадська рада при Подільській районній в місті Києві державній адміністрації спільно з райдержадміністрацією провели круглий стіл на тему: «25 років незалежності України. Народжені незалежними».

 Відкриваючи засідання круглого столу, голова Громадської ради Тарас Білінський розповів про основні питання, що заплановано обговорити, подякував всім, хто долучився до заходу та надав слово голові райдержадміністрації.

Валентин Мондриївський подякував членам Громадської ради за їх активну життєву позицію і наголосив на тому, що такі заходи дуже важливі, адже вони показують, що попри проблеми і негаразди, влада і громада приділяють важливе значення зміцненню української державності, дбають про збереження історичного минулого України.

 «За два тижні ми відзначатимемо найбільше державне свято – День незалежності нашої країни. Доля країни – це доля кожного з нас, майбутнє наших дітей, онуків, тому ця тема близька кожному.Можливо, серед нас є різні точки зору на ті події, які відбуваються в нашій державі, але я певен, що об’єднавшись, усі ми переможемо і житимемо у щасливій і вільній країні, адже ми – українці і перемогти нас просто неможливо», - зазначив голова району.

З цікавими та пізнавальними доповідями про довгий та складний історичний шлях України до незалежності розповіли: кандидат філологічних наук, доцент кафедри сучасних європейських  мов Київського національного торговельно-економічного університету, член правління Фонду сприяння розвитку мистецтв, автор підручника «Українська мова у діловому спілкуванні» Ірина Олійник; голова комітету з гуманітарних питань, культурно-освітніх проблем, охорони здоров’я, спорту, молодіжної політики та збереження культурної спадщини Громадської ради при Подільській районній в місті Києві державній адміністрації Ігор Мельник та завідуючий відділом «Україна у XXI ст.» Національного музею історії України Антон Богдалов.

 Учасники круглого столу обмінялись думками та спогадами про становлення незалежної держави «Україна». Також ставили питання фахівцям-історикам, на які отримували цікаві та вичерпні відповіді.

Переглянути всі фото

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024