Головна  →  Оголошення  →  21 липня 2015

Шукаємо патронатних вихователів

Подільський районний в місті Києві центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді запрошує стати патронатними вихователями сім’ї, які готові в своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту. 

                Конвенція ООН про права дитини від 20 листопада 1989 року чітко визначає, що для повного та гармонійного розвитку дитина має виховуватися в середовищі сім’ї.

            Сімейний патронат допомагає дітям, чиї батьки деякий час не можуть опікуватися ними в силу різних життєвих обставин. Адже бувають випадки, коли через хворобу чи смерть батьків за дітьми нікому доглянути, або через недбалість чи жорстоке поводження дитині загрожує небезпека. Непоодинокі випадки відмови від дитини у пологовому будинку – немовлята місяцями безпомічно чекають своєї долі на самоті в лікарняній палаті. У таких ситуаціях дитину на певний час передають на виховання у професійну патронатну сім’ю.

            Патронатними вихователями може стати подружжя віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіків).

            Дитини перебуває у патронатних вихователів до 3-х місяців. За цей час фахівці із соціальної роботи працюватимуть з батьками дитини для подолання труднощів, через які її було вилучено. В разі неможливості відновити здатність батьків виховувати дитину, їй підшукають іншу форму сімейного виховання.

            Державою гарантовано: заробітна плата, кошти на дитину та професійна підтримка спеціалістів.

            Більш детальну інформацію можна отримати у Подільському районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: вул. Мостицька, 20 (тел. 460-99-64).        

            Запрошуємо до співпраці усі небайдужі сім’ї, які готові підтримати дитину в скрутний для неї час.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024