Головна  →  Новини  →  8 березня 2024

До 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка районна бібліотека № 123 для дітей пропонує до перегляду книжкову виставку «Згадай мене, брате!»

До 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка районна бібліотека № 123 для дітей пропонує до перегляду книжкову виставку «Згадай мене, брате!»

9 березня 2024 року виповнюється 210 років від дня народження національного та світового генія, поета, художника, громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка.

Тарас Шевченко був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені народу. Життєвий шлях носив його по світі. Але в нього було одне «кохання та пристрасть» – рідна Україна. Шевченко мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуть мову, культуру та історію народу, а люди будуть щасливими. Ім’я Тараса Шевченка відоме в багатьох країнах, йому встановлені пам’ятники, його твори перекладені майже всіма мовами світу, його ім’ям в Україні названо заклади освіти, театри, площі, вулиці, міста.

Великий Кобзар став символом боротьби багатьох поколінь українців за волю та незалежність. І сьогодні захищає, надає сили, надихає українців на боротьбу за свободу у війні з росією. «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!» – ці пророчі слова стали символом протистояння загарбницькій навалі.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024