Головна  →  Новини  →  8 лютого 2024

30 років тому, 8 лютого 1994 року Україна приєдналася до програми НАТО «Партнерство заради миру».

30 років тому, 8 лютого 1994 року Україна приєдналася до програми НАТО «Партнерство заради миру».

Головною метою «Партнерства заради миру» є сприяння відкритості процесів національного планування і формування військових доктрин, військових статей бюджетів, забезпечення демократичного контролю над збройними силами, підтримання здатності й готовності брати участь у міжнародних миротворчих операціях. Програма спрямована на розвиток військового співробітництва з НАТО для формування в перспективі таких збройних сил, які будуть спроможні краще відповідати стандартам НАТО.Учасниками програми є понад 20 держав.

До початку широкомасштабного вторгнення росії Україна брала активну участь у всіх заходах, передбачених індивідуальною програмою партнерства.З 1998 р. працює спільна робоча група України та НАТО із проведення військової реформи.У 2008  р. Україна подала офіційну заяву щодо приєднання до Плану дій з членства в НАТО, а на початку жовтня 2022 р. Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу отримав заявку на пришвидшений вступ України до НАТО. Альянс послідовно підтримує територіальну цілісність і незалежність України, а військова допомога країн НАТО наближає перемогу України у війні з російським загарбником.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024