Головна  →  Новини  →  18 січня 2024

ВИПЛАТИ «ЛІКАРНЯНИХ» – ПІД КОНТРОЛЕМ!

ВИПЛАТИ «ЛІКАРНЯНИХ» – ПІД КОНТРОЛЕМ!

Один з напрямків діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві – фінансування виплат у випадку тимчасової непрацездатності громадян. Не менш важливим завданням є контроль за цільовим використанням цих коштів.

Спеціалістами відділу перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності управління контрольно-перевірочної роботи протягом 2023 року було проведено 148 позапланових перевірок страхувальників-юридичних осіб. З них:

– у зв’язку із припиненням (реорганізацією) страхувальника – 129,

– за зверненням застрахованої особи про порушення страхувальником законодавства – 1,

– за результатами моніторингу інформації з реєстрів ІКІС ПФУ – 13

– за поданням страхувальником письмової заяви про здійснення перевірки – 5 (діаграма 1).

 

Контрольними заходами були охоплені страхові кошти Фонду у сумі 161 734 322 грн. Під час проведених перевірок фахівцями відділу встановлені факти неправомірного витрачання страхових коштів та/або наданих соціальних послуг на суму 709 370 грн. За результатами виявлених порушень на страхувальників накладені штрафні санкції в сумі 354 685 грн. З урахуванням штрафів за несвоєчасне повернення страхових коштів Фонду (14 013 грн) та пені (961 грн) сума неправомірно витрачених страхових коштів Фонду та фінансових санкцій, що належить до сплати, склала 1 079 030 грн (діаграма 2).

 

На даний час гроші по цих нарахуваннях повернуто в повному обсязі. Крім того, фахівцями відділу – уповноваженими особами Пенсійного фонду України у 2023 році проведено 197 перевірок обґрунтованості видачі листків непрацездатності. З них:

– у звʼязку із зверненнями страхувальників – 171,

– за зверненнями застрахованих осіб – 2,

– за зверненнями правоохоронних органів – 24 (діаграма 3),

 

За результатами проведених в закладах охорони здоровʼя м. Києва перевірок фахівцями відділу виявлено 102 листки непрацездатності, виданих з порушеннями вимог Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, та Порядку формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я. З них 29 листків непрацездатності визнано необґрунтовано виданими та 23 – необґрунтовано продовженими.

До закладів охорони здоровʼя, лікарями яких були допущені порушення, надіслані вимоги про компенсацію страхових виплат за необґрунтовано виданими та/або продовженими листками непрацездатності на загальну суму 106 981 грн. На даний час 106 097 грн вже повернуто на рахунок Головного управління ПФУ в м. Києві. Упереджено виплат за необґрунтовано виданими та/або продовженими листками непрацездатності на загальну суму 177 110 грн.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024