Головна  →  Новини  →  30 вересня 2013

Михайло Костюк взяв участь у круглому столі щодо розвитку рейкового транспорту в містах

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Костюк у рамках робочої поїздки в Польщу зустрівся з президентом міста Бидгощ, у якому розташоване одне з найбільших підприємств із виробництва рейкового рухомого складу, та взяв участь у круглому столі.

Під час заходу сторони обмінялися досвідом у сфері функціонування рейкового транспорту в містах та обговорили перспективи його розвитку.

«Київ має розгалужену систему рейкового транспорту: метрополітен, трамвай, міська електричка. І кожен із цих видів має хороші умови для подальшого розвитку й удосконалення. Сьогодні ми активно працюємо над модернізацією й заміною старого рухомого складу на новий, зокрема, на базі нашого комунального підприємства «Київпастранс» ми розпочали виробництво власних трамваїв для потреб міста. Одним із пріоритетних завдань на сьогодні є заміна колій, насамперед, трамвайних, з метою зменшення шуму та вібрації від руху транспорту. Окремо на контролі столиця тримає питання розвитку міської електрички, яка за короткий термін стала дуже популярною серед киян», – зазначив Михайло Костюк.

Особливо зацікавив досвід Києва в рейковому транспорті Калінінград, який планує активно розвивати цю транспортну мережу. Загалом, усі учасники круглого столу відзначили переваги рейкового транспорту над іншими: екологічність, незалежність від інших учасників автомобільного руху, а за рахунок цього швидкість та комфорт руху.

За матеріалами: http://kievcity.gov.ua/news/10357.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024