Головна  →  Новини  →  27 вересня 2013

Сергій Крушановський: « Всі урочисті заходи в районі, присвячені 70-й річниці визволення Києва, ми маємо провести з душею і так, аби не було соромно дивитися в очі ветеранам»».

Сергій Крушановський: « Всі урочисті заходи в районі, присвячені 70-й річниці визволення Києва, ми маємо провести з душею і так, аби не було соромно дивитися в очі ветеранам»».

В Подільській районній в місті Києві державній адміністрації відбулося засідання організаційного комітету з проведення святкових заходів з нагоди відзначення 70-ї річниці визволення міста Києві від фашистських загарбників. Як зазначив голова РДА Сергій Крушановський, підготовча робота з відзначення цієї дати в районі ведеться вже давно – «…а сьогодні ми зібралися з тим, щоб остаточно узгодити всі організаційні моменти і всі урочисті заходи в районі, присвячені 70-й річниці визволення Києва, ми маємо провести з душею і так, аби не було соромно дивитися в очі ветеранам».

Для Подільського району вшанування визволителів Києва розпочнеться 8-го жовтня на Контрактовій площі з урочистої церемонії передачі, в рамках проведення Всеукраїнської естафети пам»яті «Слава визволителям України», Прапора Перемоги від Оболонського району, який зберігатиметься у фойє райдержадміністрації до 12 жовтня. Попередньо планується, що впродовж усіх днів біля стягу нестимуть варту учні подільських шкіл. Також, в загальноосвітніх школах району зараз активно проходять зустрічі з ветеранами-визволителями, відбуваються «вечори пам»яті» та тематичні уроки, а тих ветеранів, які не можуть, за станом здоров»я, брати участь в урочистих заходах, учні відвідують вдома.

До дня визволення Києва на Подолі, в сквері Червона персня, буде закладено пам»ятний знак під майбутній монумент солдатам Великої Вітчизняної війни, а також проведено мітинг-реквієм на Куренівському цвинтарі, де поховані воїни-визволителі Києва. В парку моряків представники ветеранських організацій району, громадськості, школярі та їхні батьки, військовослужбовці покладатимуть квіти до пам»ятника героям Дніпровської флотилії, екіпажу монітора «Железняков» та пам»ятної стели канонерського човна «Вірний». Також для ветеранів Подільського району відбудеться святковий концерт в кінотеатрі «Жовтень», де на них чекатиме  вручення пам»ятних подарунків та продуктових наборів.

Окрім цього, усіх ветеранів, які від району братимуть участь у загальноміських святкових заходах, буде забезпечено транспортом.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024