Головна  →  Новини  →  27 вересня 2013

Засідання колегії Подільської районної в місті Києві державної адміністрації

Засідання колегії Подільської районної в місті Києві державної адміністрації

На порядок денний Колегії Подільської районної в місті Києві державної адміністрації, яку проводив голова РДА Сергій Крушановський, було винесено три питання: про підсумки літнього оздоровлення дітей та підлітків Подільського району міста Києва; про підготовку до проведення осіннього місячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану району та про стан цивільного захисту населення та спільних дій органів управління та сил цивільного захисту по територіальному принципу – районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту. Як підпитання говорилося про формування та готовність аварійних бригад (служб) району до реагування в осінньо-зимовий період 2013-2014 років. Щодо останнього, то враховуючи уроки затяжної зими 2012-2013 років,  начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Геннадій Гришин,  зазначив, що наявна техніка та механізми комунальних підприємств знаходяться в робочому стані, але значні терміни її експлуатації та зношеність не дають гарантій надійності в роботі протягом зими. Принаймі, КП «ШЕУ» на сьогодні має всього 25-ть одиниць снігоприбиральної техніки, а для забезпечення в повному обсязі робіт, підприємству необхідно додатково 4-и одиниці двадцятитонних МАЗів, 4-и трактори з навісним обладнанням, тисячу тонн піску та три з половиною тисячі тонн солі. КП «УЗН» до наявних 7-и одиниць снігоприбиральної техніки необхідно придбати  як мінімум 2-а міні трактори з навісним обладнанням для прибирання тротуарів в парках і скверах. Проте, найбільшого доукомплектування технікою та механізмами потребує КП «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду». Сто одинадцять гектарів балансових територій обслуговують всього 12 тракторів. З досвіду минулої зими та весняних снігопадів, цього ресурсу явно недостатньо для прибирання внутрішньо будинкових територій. Загалом, зараз ведеться робота по своєчасному виявленню та усуненню аварійних ситуацій, які можуть ускладнити ліквідацію надзвичайних ситуацій,  викликаних, в першу чергу погодними умовами.

З інформацією по-другому питанню перед присутніми виступив заступник начальника відділу контролю за благоустроєм Андрій Курилко. В період проведення місячника з благоустрою, а це з 30-го вересня по 31-е жовтня, заплановано освоїти на благоустрій більше 26 мільйонів гривень та ввести в експлуатацію 8-ім об»єктів комплексного благоустрою. Разом з тим, значна увага буде приділятися парковим зонам і скверам району. Тут заплановано висадити 557 одиниць дерев та понад 800 кущів, зняти сухостійні дерева та кронувати старі, очистити від побутових відходів та опалого листя майже 390 гектарів газонів. Також свої плани робіт під час місячника розроблені і житловим господарством, шляхово-експлуатаційним управлінням, промисловими підприємствами та бюджетними установами району. «За значені обсяги робіт, в першу чергу, будуть виконуватися працівниками районних комунальних підприємств, але якщо дозволятимуть погодні умови, то не виключена організація і загально районного суботника», - зазначив Андрій Курилко.

І щодо оздоровлення дітей. Начальник відділу у справах сім»ї, молоді і спорту Олена Кузьменко зазначила, що цьогорічна оздоровча кампанія за бюджетні кошти здійснювалася наступними підрозділами Подільської РДА – відділом у справах сім»ї, молоді та спорту; управлінням освіти; управлінням праці та соціального захисту населення; управлінням охорони здоров»я; службою у справах дітей та центром соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді. Загальна сума коштів, що виділена району з місцевого бюджету на оздоровлення і відпочинок дітей, становила 1 мільйон 96 тисяч гривень, з яких 268 тисяч гривень було використано відпочинок дітей у таборах денного перебування на базі навчальних закладів. Цього літа в районі їх працювало 17, що значно більше, ніж в районах столиці з більшою кількістю школярів. Загалом, влітку 2013 року в Подільському районі столиці, відпочили та оздоровилися 12 тисяч 195 дітей шкільного віку з 16 тисяч 866 школярів, які навчаються в загальноосвітніх закладах. Підводячи риску під питанням про літнє оздоровлення дітей, заступник голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Валентина Міщенко, зазначила: «За останніх 5-ть років на районній колегії ми вперше заслуховуємо питання про літнє оздоровлення дітей. З упевненістю скажу, що такою посиленою увагою до цього питання ми зобов»язані соціальним ініціативам Президента держави. Саме на їх виконання були скеровані і кошти, і підтримка промислових підприємств та бізнесових структур району. У цьому зв»язку, питання реалізації права дітей на відпочинок та оздоровлення залишається одним з пріоритетних  завдань структурних підрозділів нашої адміністрації».      

Підсумовуючи засідання колегії загалом, перший заступник голови Подільської РДА Олег Бойченко подякував працівникам структурних підрозділів адміністрації, які займалися організацією літнього відпочинку дітей, а що стосується проведення місячник благоустрою, то тут потрібно чітко організувати роботу усіх комунальних підприємств та суміжних служб району, з тим аби в повному обсязі закрити  всі заплановані об»єкти.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024