Головна  →  Новини  →  26 вересня 2013

«День пам’яті та патріотизму» в гімназії № 34 «Либідь»

«День пам’яті та патріотизму» в гімназії № 34 «Либідь»

В гімназії № 34 «Либідь» відбувся мітинг пам'яті за участю голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Крушановського, під час якого було відкрито меморіальну дошку пам'яті воїна-інтернаціоналіста Віктора Максименка. На урочистостях були присутні члени родини Віктора Максименка: мати Марія Семенівна, сестра Олена Миколаївна та донька Тетяна Вікторівна, друзі, воїни-афганці.

Рішенням Київської міської ради від 22 травня 2013 року №320/9377 гімназії № 34 «Либідь» присвоєно ім'я воїна-афганця Віктора Максименка.

Робота з увіковічення пам'яті воїнів Афганістану педагогічним й учнівським колективами розпочалася 1986 року. До роботи з цього напряму долучилася районна спілка ветеранів Афганістану Подільського району, яку в той час очолював Віктор Миколайович Максименко. Воїн-інтернаціоналіст, «жива легенда» став для учнів гімназії прикладом героїзму, мужності, стійкості, притому залишаючись скромною, доброю, чуйною людиною. За його безпосередньою участю в гімназії щорічно проводилися різноманітні виховні заходи: бесіди, вечори пам'яті, уроки мужності, військово-патріотичні ігри, висаджена Алея пам'яті трьох поколінь. Після смерті Віктора Максименка в гімназії продовжується робота з виховання патріотів нашої держави.

Зі словами привітання та вдячності до присутніх звернулися: Сергій Крушановський, голова Подільської районної в місті Києві державної адміністрації, Вікторія Челомбітько, перший заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Вадим Костюченко, заступник директора Департаменту - начальник управління сім'ї, молоді та спорту, Микола Гончаренко, голова Київської міської спілки ветеранів Афганістану, Сергій Афіндуліді, голова спілки ветеранів Афганістану Подільського району м. Києва, Володимир Красюк, учасник бойових дій в Афганістані, письменник, поет.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024