Головна  →  Новини  →  25 вересня 2013

Зустріч в бібліотеці

Зустріч в бібліотеці

В центральній районній бібліотеці ім. Івана Франка, Подільського району столиці, з нагоди відзначення Дня партизанської слави, відбулася зустріч учасників партизанського руху та членів громадського руху колишніх малолітніх в»язнів - жертв нацизму, з керівництвом Подільської районної в місті Києві державної адміністрації. Найперші слова, з якими звернувся до присутніх перший заступник голови Подільської РДА Олег Бойченко, були слова вдячності за подвиг і героїзм, який вони в роки війни проявляли мало не щодня. «Ви ризикували своїм життям, своїми рідними не задумуючись над тим, що колись будете героями. Тому дуже прошу вас – не відмовляйте молоді в зустрічах з вами. Приходьте в школи, в бібліотеки, діліться своїми спогадами, називайте прізвища своїх бойових побратимів, згадуйте найменші подробиці, аби наші діти знали, якою ціною відвойовувалося їхнє майбутнє» - зазначив Олег Бойченко.

Разом із заступником голови РДА Валентиною Міщенко Олег Бойченко вручив грамоти Подільської адміністрації найбільш активним представникам ветеранського руху та малолітнім в»язням – жертвам нацизму. «Ці відзнаки є скромним вшануванням вашої громадянської позиції, гуманізму, особистого внеску у створення матеріальних та духовних цінностей району. Разом з тим, хочу запевнити вас, що на виконання соціальних ініціатив Президента нашої держави Віктора Федоровича Януковича, жодна людина, яка пройшла крізь горнило війни, жоден ветеран не залишаться поза увагою виконавчих органів влади. Ми будемо робити все, щоб ви якомога менше відчували на собі труднощі сьогодення, і реалізація цілого ряду соціальних програм, які працюють в столиці, буде цьому підтвердженням», -  сказала Валентина Міщенко.

У свою чергу, присутні в залі ветерани не тільки поділилися своїми спогадами, а й висловили побажання, аби такі зустрічі, і не обов»язково з нагоди свята чи іншої пам»ятної дати, були частішими. «В наші роки нам не вистачає живого спілкування, проте ми ніколи не залишимось осторонь життя в  нашому районі, а там дивись – і  досвід наш стане в нагоді», - казали ветерани.

На завершення зустрічі перед присутніми,  виступили члени вокально-оперної групи з Центрального будинку вчителя під керівництвом Ірини Кірсанової. Для ветеранів звучали військові пісні,  пісні з їхньої молодості та романси.

Подібні зустрічі з партизанами-підпільниками та ветеранами відбувалися й в інших читальнях та загальноосвітніх школах району. До прикладу, учні спеціалізованої загальноосвітньої школи №3 запросили до себе в гості ветеранів визволителів Києва. Саме під час зустрічі школярі дізналися, що в боях за визволення столиці загинули  понад 200 тисяч бійців Радянської армії, що 17-ть тисяч бійців і командирів були нагороджені орденами та медалями, 668  стали Героями Радянського Союзу, а 32-є х них були киянами. Слід зазначити, що, організована за сприяння районної організації Партії Регіонів, зустріч була щирою і відвертою, діти дарували ветеранам тепло своїх юних сердець та свої таланти, ветерани – ділились своїми спогадами. 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024