Головна  →  Новини  →  25 вересня 2013

У «Сонячному» сонячно і дітям і батькам

У «Сонячному» сонячно і дітям і батькам

Голова Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Крушановський, в переддень Дня вихователя та всіх дошкільних працівників, зустрівся з батьківським колективом та  вихователями дитячого садочку № 142. Цей дошкільний заклад відомий тим, що два роки тому, в буквальному значенні слів «повстав із руїн». Збудований у середині вісімдесятих років, з 2001 не використовувався за призначенням, а сама будівля стала притулком для волоцюг та безхатченків. Така ситуація не влаштовувала ні мешканців мікрорайону, ні керівництво столиці. На його повну реконструкцію з міського бюджету було виділено майже три з половиною мільйонів гривень. А 26 жовтня 2011 року стало другим днем народження закладу. Тепер, як говорять батьки вихованців, це «сонячна» окраса мікрорайону.  

«Мені приємно усвідомлювати, що ваш дитячий садочок є чи не найкращим в районі, - сказав Сергій Крушановський, звертаючись до батьків, - але, як керівник району, я мрію про те, щоб усі дошкільні заклади знаходилися в такому стані, як ваш «Сонячний». Тоді я буду знати, що соціальні ініціативи Президента країни про забезпечення доступу дітей до дошкільної освіти виконані не тільки в кількісному, а й в якісному значенні. Наші діти –це майбутнє країни, і щоб будувати це майбутнє, вони мають рости і виховуватися в належних умовах». Також Сергій Крушановський  зазначив, що в Подільському районі, за часи так званої «перепрофілізації», не було виведено з комунальної власності чи змінено призначення жодного дитячого садка. Зараз їх в районі 40, з яких  6-ть працюють зі статусом школи – дитсадка. «Я хочу довести до вашого відома, що в столиці ведеться активна робота щодо повернення приміщень дошкільних закладів у комунальну власність. Голова КМДА Олександр Попов особисто курує це питання, оскільки місць в дитячих садочках, попри те, що відкриваються нові групи і будуються нові заклади, все ще не вистачає», - сказав Сергій Іванович.

У свою чергу, батьки звернули увагу Сергія Крушановського на кадрову проблему. Молодь не дуже бажає працювати на зарплату вихователя і попри ідеальні умови роботи, які створені в «Сонячному», станом на перше вересня у садочку було 5-ть вакансій, зараз не «закритими» залишаються ще дві. «Ми розуміємо, що не у вашій компетенції це вирішувати, але ви маєте можливість говорити про це в Київській міській державній адміністрації і особисто Олександру Попову»,- зазначили батьки. Завідувачка дитячим садочком Тетяна Сезоненко каже, що з кадровим «голодом», особливо серед нянь та працівників кухні, вони справляються за рахунок пенсіонерів та «іногородніх».

Щодо «сонячної окраси району», про яку говорили батьки на початку зустрічі з головою РДА, то на їхнє глибоке переконання та культура виховання, яка панує в закладі, те відповідальне ставлення працівників до збереження матеріально-технічної бази, та дбайливість, з якою доглядається територія, спонукає і мешканців навколишніх будинків до зовсім іншого відношення до навколишнього середовища, адже не може бути не впорядкована прибудинкова територія, коли в садочку діти граються серед квітів, не можна авто ставити на газони і нищити траву, коли діти знають, що по травичці треба бігати босоніж, аби бути здоровими. Тому і сонячно в «Сонячному» навіть коли за вікнами іде дощ.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024