Головна  →  Новини  →  25 вересня 2013

День партизанської слави

День партизанської слави

В День партизанської слави біля комплексу братських могил воїнам-визволителям Києва, що на Куренівському цвинтарі, за  участю ветеранів війни, підпільників, мешканців Подільського району столиці, активістів районної організації Партії Регіонів України, школярів, військовослужбовців та керівництва райдержадміністрації, відбувся мітинг-реквієм.

Звертаючись до присутніх, перший заступник голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Олег Бойченко зазначив: «Ми зібралися тут, щоб вшанувати пам»ять героїв-підпільників, які пройшли крізь найскладніші випробування Великої Вітчизняної війни і разом з діючими військами Радянської армії врятували нашу країну та світ від нацизму. На жаль, ветеранів з кожним роком стає все менше, а пам»ять про них має тільки міцніти, тому за дорученням голови КМДА Олександра Попова в Києві, до 70-і річниці визволення столиці, буде реалізовуватися великий проект з увіковічення героїв - визволителів. На сайті КМДА та сайті Подільської РДА будуть розміщені фотографії та коротка інформація про людей, які визволяли столицю. Це стане ще одним реальним кроком на виконання соціальних ініціатив Президента держави, щодо вшанування ветеранів війни».

Голова районної ради організації ветеранів війни Станіслав Четверяков сказав, що до дня визволення Києва на Подолі буде закладено пам»ятний знак під монумент солдату визволителю та всім подолянам, які пішли на фронт, боролися в підпіллі і не дожили до світлої перемоги. «Цей пам»ятник буде уособленням пам»яті про подвиг простих людей, які взяли в руки зброю та пішли захищати свою землю», - наголосив ветеран.

Також перед присутніми на мітингу виступили ветеран війни, голова первинного осередку ветеранів з мікрорайону «Виноградар» Микола Самусік, голова районного комітету інвалідів та Збройних сил  Анатолій Музика, учні загальноосвітньої школи №2 ім. Дмитра Карбишева та інші представники громадських організацій.

Пам»ять про загиблих учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання, залпом почесної варти та покладанням квітів на могили солдат. 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024