Головна  →  Новини  →  24 вересня 2013

У столиці розробили план, відповідно до якого діє система негайних попереджень всіх служб міста про негоду

З метою ефективного реагування на випадки виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з атмосферними опадами, у столиці розробили план, відповідно до якого діє алгоритм негайного інформування всіх служб міста про штормові попередження від Укргідрометцентру. Про це сьогодні, 24 вересня, під час апаратної наради розказав начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій Сергій Рюмшин.

Він зазначив, що за інформацією Укргідрометцентру, вересень 2013 року виявився найвологішим за весь період спостережень. Так, за даними метеорологічної станції «Київ», за період з 1 до 20 вересня випало 164 мм опадів (це 4 місячні норми), що близько до абсолютного максимуму опадів, зафіксованого у вересні 1923 року. Рівень води у річці Дніпро нормативний для вересня і становить 91,5 м за Балтійською системою.

«Дощовий вересень приніс певні проблеми для життєдіяльності міста особливо 14-15-го та 18-19-го вересня. У ці дні пройшли сильні затяжні зливи, які призвели до локального тимчасового застою води на вулицях та прибудинкових територіях. Хоча надзвичайної метеорологічної ситуації у місті немає. Ми проаналізували недоліки, пов’язані з опадами, що виникли у вересні. Дощова каналізація в основному перебуває у робочому стані, окрім 4-х колекторів. Враховуючи погодні умови на наступний тиждень, дощова каналізація готова до прийому води, але проблема полягає в можливому захаращені зливоприймальних решіток сміттям, яке змивається з поверхні землі під час сильних злив», – сказав Сергій Рюмшин.

З метою поліпшення функціонування мережі зливостоків комунальна корпорація «Київавтодор» розробила «Програму позачергових та першочергових заходів для забезпечення належного функціонування систем зливної каналізації міста», наразі вона знаходиться на погодженні.

Відповідно до Програми для забезпечення сталої роботи існуючої системи водовідведення необхідно виконати роботи щодо очищення гідромонітором високого тиску колекторів протяжністю біля 8,5 км, замулення яких складає 40-60%.

Крім того, необхідно провести реконструкцію колекторів зі збільшенням перерізу, а це близько 21 км загалом у місті.

Потребують також перевлаштування та заміни залізобетонні конструкції колекторів ПАТ «СУППР» довжиною 1,1 км, розчищення та поглиблення системи водовідведення КП «Плесо» протяжністю близько 17 км.

«З короткочасними та помірними дощами у нас проблем немає, діюча система зливостоків їх приймає вчасно. А що стосується злив та сильних затяжних дощів, у деяких місцях мережа зливостоків справляється не повністю. У певних житлових масивах – Жуляни, ДВРЗ, Червоний хутір – такі мережі взагалі відсутні, ще й існує додаткова проблема – дуже високий рівень ґрунтових вод», – наголосив начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій.

Голова КМДА Олександр Попов доручив Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища терміново профінансувати з екологічного фонду завершення робіт із прокладання зливової мережі в Жулянах, а також негайно розпочати відповідні роботи на ДВРЗ та Червоному хуторі.

У разі інтенсивних атмосферних опадів внаслідок обмеженої пропускної спроможності колекторів дощової каналізації підтоплення можуть бути та були в наступних 56 місцях:
17 місць у Голосіївському районі: провулок Охтирський; проспект Науки на перетині з вул. Червонопрапорною; вул. Ізюмська (вихід із заводу «Київгума»);
8 місць у Дарницькому районі: просп. М.Бажана (від транспортної розв’язки «Позняки» до транспортної розв’язки Харківська та від транспортної розв’язки «Позняки» до транспортної розв’язки «Осокорки»); вул. Вереснева (від вул. Російської до вул. Тростянецької); вул. Славгородська (від вул. Абая до вул. Тростянецької); вул. Клеманська (вся ділянка до вул. Здолбунівської); вул. Дніпродзержинська (від Харківської площі до пров. Колекторного); вул. Колекторна (від БСА до оз. «Вирлиця»);
2 місця в Деснянському районі: вул. Братиславська, 52; вул. Попудренка (автовокзал «Дарниця»);
4 місця в Дніпровському районі: вул. Алма-Атинська (від вул. Трактористів до вул. Профсоюзної); Лівобережна площа; Лівобережна площа (до вихідного оголовка у Русанівську затоку); вул. М. Раскової;
2 місця в Оболонському районі: на вул. Полупанова (від вул. Автозаводської до вул. Коноплянської); транспортна розв’язка ст. м. «Героїв Дніпра»;
2 місця в Печерському районі: на вул. Кіквідзе, на Залізничному шосе (біля КАШ №7 та від буд. №25 до №5);
6 місць у Подільському районі: кілька адрес на вул. Фрунзе та на просп. Правди, 85-А;
7 місць у Святошинському районі: на вул. Стеценка від Берковецького кладовища до вул. Міської.
8 місць у Солом’янському районі: на вул. Божків Яр; вул. Монтажників (від буд. №20 до вул. Кіровоградської); вул. Уманська (від вул. Петровського до бульв. Чоколівського); бульв. І. Лепсе (від вул. Комарова до вул. Донця); колектор на Вокзальній площі (в районі виходу до Північних платформ); на просп. Повітрофлотському (від вул. Кінцевої до вул. Мішина); вул. Комарова (від моста Лепсе); селище Жуляни.
2 місця у Шевченківському районі: на просп. Перемоги (на перетині просп. Перемоги та вул. Шолуденка).

за матеріалами: http://kievcity.gov.ua/news/10269.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024