Головна  →  Оголошення  →  4 березня 2015

Проведення кампанії Година Землі 2015

У суботу, 28 березня 2015 о 20.30 люди по всьому світу вимкнуть світло на одну годину, годину Землі, як символ стурбованості за майбутнє Планети та єдності у бажанні захистити природу.

Акцію підтримує Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

Година Землі була розпочата у 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії з метою привернути увагу до проблеми зміни клімату. У 2008 році ця успішна акція поширилася світом, у ній взяли участь більше 50 мільйонів людей у 35 країнах світу. Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році.

У 2014 році Година Землі перетворилася у найбільший у світі природоохоронний рух – приєдналися більше 7000 міст у 162 країнах по всьому світі. Серед тих, хто підтримав подію, були мери міст Гонк-Конг, Ріо-де-Жанейро, Париж та багато інших. В Україні до кампанії долучилися більше 55 міст та містечок, утому числі Київ, Одеса, Львів та інші.

Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, цьогорічна кампанія робить наголос на необхідності та безумовній користі щоденних дій кожного громадянина, компанії та уряду у сфері енергоефективності, збереження навколишнього природного середовища, ощадливого використання ресурсів задля подолання екологічних проблем і досягнення гармонії з природою. Кампанія Година Землі проводиться з ініціативи найбільшої та найдосвідченішої незалежної природоохоронної організації у світі –  Всесвітнього фонду природи  (WWF).

Сайт WWF в Україні  wwf.panda.org/ukraine

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024