Головна  →  Оголошення  →  24 лютого 2015

На території міста Києва проводиться загальнодержавна операція "Первоцвіт-2015"

На території міста Києва проводиться загальнодержавна операція "Первоцвіт-2015"

На виконання вимог законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про рослинний світ», «Про Червону книгу України»,  доручення першого заступника голови Державної екологічної інспекції України від 11.02.2015 № 6 «Щодо організації та проведення операції «Первоцвіт-2015» з метою посилення державного контролю в галузі збереження та відтворення рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів рослин у період з 20.02.2015 по 15.06.2015 на території міста Києва проводиться загальнодержавна операція «Первоцвіт – 2015».

Фахівці територіальних органів Державної екологічної інспекції України спільно з державною лісовою охороною, представниками МВС, громадськими організаціями та громадськими інспекторами з охорони навколишнього природного середовища формують оперативні групи, організовують рейдові перевірки, направлені на припинення збору, перевезення та торгівлі зникаючими первоцвітами.

Робота передусім зосереджується на проведенні перевірок в місцях зростання червонокнижних первоцвітів, особливо – на територіях об'єктів природно-заповідного фонду. Також проводятьс ярейдові перевірки в місцях збуту декоративних рослин.

Відповідальність за порушення законодавства у сфері охорони, використання та відтворення рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів рослинного світу, занесених до Червоної книги України передбачено законами України «Про Червону книгу України» та «Про рослинний світ» і тягне за собою накладання штрафу з конфіскацією первоцвітів.

Повідомляти про виявлені факти торгівлі ранньоквітучими, ендемічними, реліктовими і такими, що занесені до Червоної книги України видами рослин Державну екологічну інспекцію у місті Києві за телефоном: 463-65-73 та сектор екології Подільської районної в місті Києві державної адміністрації за телефоном: 425-74-88.

Джерело: сектор екології 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024