Головна  →  Новини  →  20 вересня 2013

У Солом’янському районі відбувся семінар з питань забезпечення психологічного здоров’я сучасної сім’ї

У Солом’янському районі відбувся семінар з питань забезпечення психологічного здоров’я сучасної сім’ї

У приміщенні Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації відбувся практичний семінар з теми: «Забезпечення психологічного здоров’я сучасної сім’ї». Семінар спрямований на виконання соціальних ініціатив та завдань Президента України в забезпеченні якісних умов життя населення. Відкриваючи захід, заступник голови райдержадміністрації Андріян Рев’юк підкреслив, що сім’я – це надзвичайно важливий елемент соціальної структури суспільства. І зміни, які відбуваються в сім’ї впливають на характер суспільних стосунків, на стан і розвиток самого суспільства.

Реалізуючи основні напрямки роботи у сфері державної сімейної політики та підтримуючи відповідні районні програми, Центр сім’ї Солом’янського району систематично проводить просвітницько-профілактичну роботу, спрямовану на розвиток та збереження сім’ї шляхом зміцнення її фундаментальних цінностей, гармонізації взаємостосунків, підтримання духовного росту кожного члена сім’ї.

Основна діяльність Центру – це не тільки усунення негативних наслідків (насилля, розлучення, агресія, конфлікти, сирітство, суїциди тощо), а й їхнє попередження. Адже відомо, що профілактика завжди більш ефективна, без болісна та дешевша, ніж лікування хвороби.

З метою дослідження рівня психологічного здоров’я солом’янців та їхніх сімей, а також ставлення до інституту сім’ї та основних пріоритетів у добробуті родини, психологи Центру провели анкетування мешканців району та відзняли інтерв’ю.

Пріоритетами виявилися: здоров’я родини, емоційна атмосфера в сім’ї та матеріальне благополуччя. Враховуючи, що фактор здоров’я став визначальний майже для всіх респондентів (86%) однією з основних доповідачів семінару була фітотерапевт Алла Кобзар – кандидат фармацевтичних наук, доцент Національної медичної академії ім. П. Л. Шупика, яка залюбки поділилася з присутніми своїми порадами та знаннями.

Учасники практичного семінару (психологи, студенти, батьки, молодята) відзначили ефективні робочі форми взаємодії та цінність отриманої інформації.

Результати дослідження стимулюють до створення нових програм та інтерактивної роботи для підвищення якості психологічного здоров’я мешканців району та подальшого впровадження соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича.

за матеріалами: http://kievcity.gov.ua/news/10211.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024