Головна  →  Новини  →  20 вересня 2013

Відбулася офіційна зустріч Олександра Попова та віце-мера Кракова Магдалени Сроки

Відбулася офіційна зустріч Олександра Попова та віце-мера Кракова Магдалени Сроки

У рамках Днів Кракова в Києві у приміщенні столичної держадміністрації відбулася офіційна зустріч голови КМДА Олександра Попова та віце-мера з питань культури польського міста-побратима Магдалени Сроки. Під час зустрічі сторони обговорили перспективи співпраці двох міст у галузях туризму, освіти, збереження культурної спадщини та забезпечення правопорядку. Зокрема, Олександр Попов наголосив, що для Києва важливо вивчати досвід європейських міст щодо розвитку туристичної галузі. Це той напрямок, у якому Краків може бути взірцем для багатьох європейських міст.

«Київ та Краків багато у чому схожі і навіть споріднені міста. Не дивно, що історія наших стосунків налічує 20 років успішної реалізації спільних проектів. Нам цікаво вивчати досвід міста-побратима, зважаючи на наміри Києва найближчим часом реалізувати надзвичайно важливий для нас проект – відновлення туристичної привабливості «старого міста», – наголосив Олександр Попов.

Аби ретельно вивчити досвід Кракова у туристичній галузі, а також у сфері маркетингу міста, на стажування до Польщі буде відряджено делегацію київських фахівців. Окрім іншого, вони також ознайомляться із принципами роботи «Міської гвардії» – краківської версії муніципальної міліції.

«Ми цінуємо наші добрі стосунки з Києвом і вдячні вам за можливість презентувати краківську культуру в українській столиці. Переконана, що наша співпраця в царині культури має розвиватися, але не обмежуватися лише цією сферою. Зокрема, нам цікаво дружити з вашим містом у галузях ІТ, в освітньому та медичному напрямках, а також вивчити ваш досвід розвитку спортивних об’єктів. Ми маємо намір оглянути вашу інфраструктуру, збудовану до Євро-2012», – розповіла Магдалена Срока.

У рамках Днів Кракова, що тривають у Києві з 19 до 22 вересня, офіційна делегація на чолі з віце-мером міста Краків з питань культури та просування міста Магдаленою Срокою уже відвідала столичну гімназію №48 з поглибленим вивченням польської мови. В Управлінні охорони культурної спадщини пройде спільне засідання круглого столу. Крім того, о 19:00 у Київському академічному Молодому театрі відбудеться концерт гурту Йоанни Словінської.

21 вересня о 19:00 у Київському муніципальному академічному театрі опери та балету для дітей та юнацтва відбудеться концерт камерного оркестру «Capella Cracoviensis».

за матеріалами: http://kievcity.gov.ua/news/10207.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024