Головна  →  Новини  →  16 травня 2021

Третя неділя травня - День пам’яті жертв політичних репресій

Третя неділя травня - День пам’яті жертв політичних репресій

Незлічима кількість людей була позбавлена свободи, гідності, майна, ув’язнене, вигнана, депортована, замордована та безвинно страчена тоталітарним комуністичним режимом.

Україна вкрита знаними та незнаними місцями масових поховань жертв тоталітарного режиму: П’ятихатки у Харкові, Рутченкове поле у Донецьку, Дем’янів лаз у Прикарпатті, Суча балка на Луганщині, урочище Триби на Полтавщині, Халявин біля Чернігова. А також у Вінниці, Умані, Житомирі, Бердичеві, Львові, Запоріжжі, Одесі та багатьох інших містах.

Однак, найбільше місце поховань жертв сталінського режиму -– Биківнянський ліс біля Києва. У 1937-1941 роках Биківнянський ліс був так званим "об’єктом спеціального призначення" – місцем таємних поховань жертв радянських каральних органів. Тут знайшли свій останній спочинок від 20 до 100 тисяч безневинно розстріляних жертв комуністичного терору.

Нагадуємо, що вшанувати жертв політичних репресій можна 16 травня на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили». Як проходитиме вшанування, та як дістатись меморіалу за посиланням: https://uinp.gov.ua.

Джерело: https://www.facebook.com

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024