Головна  →  Новини  →  17 вересня 2013

Сімейні лікарі стали ближчими до людей

Сімейні лікарі стали ближчими до людей

Голова Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Крушановський сьогодні відвідав амбулаторію  №1, другої районної поліклініки, де зустрівся з лікарями та місцевими мешканцями. Особливість цього медичного закладу полягає в тому, що він розташований на території житлового масиву, який свого часу зводився радгоспом Пуща – Водиця, і є досить віддаленим від усіх інших медичних установ району. Тому, відкриття  у січні цього року амбулаторії стало реальними кроком наближення медичної допомоги до людей.

«Відкриваючи цю амбулаторію сімейного типу ми переслідували одну мету – зробити медичну допомогу доступнішою і наближеною до ваших потреб. З того часу минуло майже 9-ть місяці і я хочу від вас дізнатися чи виправдалися наші старання та ваші сподівання», - сказав очільник району, звертаючись до присутніх на зустрічі. Відповіді не забарилися. Слова подяки, в першу чергу на адресу лікарів, медсестер та міського керівництва, звучали і від пенсіонерів і від молодих мам. Щодо побажань, то їх теж було чимало. Найперше, люди хочуть, щоб в амбулаторії було відкрито аптечний пункт та денний стаціонар для дорослих та дітей. Також вони просять ввести в штат педіатра, а за можливості і гінеколога. Власне, люди зацікавлені в тому, щоб амбулаторія стала, в їхньому мікрорайоні, осередком сімейної медицини. Неповний рік роботи закладу це тільки підтвердив. Начальник районного управління охорони здоров»я Богдан Легінь наголосив, що  за вісім місяців роботи  до сімейних лікарів амбулаторії звернулося майже 6-ть тисяч пацієнтів і це при тому, що населення, яке обслуговує амбулаторія становить 3231 чоловік, з яких до єдиного реєстру пацієнтів внесено 2029 осіб.

Сергій Крушановський запевнив, що на даний час завершено тільки перший етап створення сімейної амбулаторії, другий якраз і передбачає облаштування ліжко-місць для денного перебування, для цього в  проекті бюджету на наступний рік вже закладено необхідні кошти, як на проведення ремонтних робіт так і на закупку необхідного обладнання. «Відповідно до соціальних ініціатив Президента держави щодо реформування системи охорони здоров»я, всі зміни, які відбуваються в медичних закладах нашого району, скеровані тільки на підвищення якості надання медичних послуг і на посилення соціального захисту лікарів та медичного персоналу. При цьому, модернізація саме первинної медичної допомоги є одним із найбільш важливих напрямів реформування медицини», - сказав Сергій Іванович. Щодо відкриття аптечного пункту, то кабінет для нього в амбулаторії вже виділений, і найближчим часом комунальне підприємство «Фармація» приступить до його облаштування.

Зараз в амбулаторії пацієнтам надають допомогу два сімейних лікаря та  три медсестри, повноцінно обладнані  кабінет ЕКГ, кабінет забору крові, маніпуляційна та міні-лабораторія. 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024