Головна  →  Новини  →  13 січня 2021

Співчуваємо втраті…

Співчуваємо втраті…

Пішла з життя людина, чий внесок у розбудову українського мистецтва важко переоцінити – заслужений працівник культури України, заслужений діяч мистецтв України, викладач – методист вищої категорії, режисер, відомий музичний і громадський діяч, член Президії Ради директорів мистецьких шкіл міста Києва, голова художньої Ради Київської дитячої філармонії, директор Київської дитячої школи мистецтв ім. Стефана Турчака – Єрошевський Микола Йосипович. Обірвалося життя професіонала, шанованого колеги і просто хорошої, чуйної людини. Його професійний шлях – це приклад відданості та гідності, любові до професії та рідної землі.      

Схиляючись у скорботі та розділяючи біль втрати, висловлюємо глибоке співчуття родині, близьким та колегам з приводу тяжкої втрати – смерті Миколи Йосиповича. Світла пам'ять про фахівця своєї справи, доброго колеги і друга назавжди залишиться у наших серцях. Вічна та світла пам’ять.

Довідково.

Єрошевський Микола Йосипович розпочав трудову діяльність в 1958 році, як керівник хору і вчитель співів СШ № 64 м. Києва. З 1960 по 1965 рік він працював художнім керівником хорових аматорських колективів, методистом Будинку художньої самодіяльності профспілок Київщини і вносив значний вклад в розвиток аматорського мистецтва України.

З 1968 року починається його творчий шлях, як директора Київської школи мистецтв ім. С.Турчака. Тут розкрилися його творчі здібності як керівника, викладача, режисера, громадського діяча. Створено один з кращих педагогічних колективів, досвід якого відомий далеко за межами України. Більше 600 дітей опановують мистецтво гри на музичних інструментах, хореографії, вокалу, образотворчого мистецтва. Дитячі творчі колективи та учні школи постійні учасники та переможці Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів та фестивалів. Підготовлено більше 1700 випускників, відкрито шлях в професійне мистецтво 380 вихованцям-випускникам школи. 

Як викладач-методист по класу естрадного вокалу він виховав багатьох лауреатів міських, всеукраїнських та міжнародних конкурсів. 18 його вихованців продовжили навчання в Київській муніципальній академії естрадно-циркового мистецтва та інституті музики ім.Р.Глієра.

Як член Ради директорів початкових спеціалізованих мистецьких начальних закладів України і м.Києва Микола Єрошевський вніс значний вклад в розвиток системи естетичного виховання дітей в Україні.

Більше 47 років Микола Йосипович очолював художню раду Київської дитячої філармонії і є режисером-постановником більше як 200 концертів на сцені Палацу культури «Україна» та Колонного залу Національної філармонії України, слухачами яких було більше 120 тис. дітей.

Майже 10 років Микола Йосипович присвятив справжній боротьбі за будівництво нового будинку школи. Тільки завдяки його наполегливості і принциповості вдалося побудувати чудову школу мистецтв, яка з 1995 року стала культурно-просвітницьким центром міста і сьогодні значно впливає на духовне життя столиці.

За роки самовідданого служіння системі Микола Йосипович удостоєний безлічі почесних відзнак та відомчих нагород.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024