Головна  →  Новини  →  17 вересня 2013

У столиці триває «Гогольфест»

У столиці триває «Гогольфест»

З 13 до 22 вересня у столиці за підтримки Київської міської державної адміністрації проходить фестиваль сучасного мистецтва «Гогольфест». У ньому беруть участь 20 країн.

До пошуку ідеальних рішень – саме так звучить тема цьогорічного фестивалю – долучились як видатні митці, так і аматори сучасносного мистецтва. Збереження культури цінностей – лейтмотив «Гогольфесту», що поєднав різноманітні стилі, напрямки, комунікації, візуальні студії та майстерні.

Окрасою відкриття фестивалю стала демонстрація відреставрованого фільму «Хліб» (режисер О. Довженко). На експериментальному майданчику поєдналась класика та сьогодення: національна капела «Думка» і «Дахабраха», Кшиштоф Зануссі та Ірина Правило. Також традиційно представлені спільні проекти: «сТАНЦІя» (Україна-Франція), «Капітан Джон Сміт» (Україна-США) тощо. Літературний майданчик відвідають Тамара Гундорова, Олександр Ірванець, Влад Троїцький та інші.

На поціновувачів чекають кращі роботи фестивалів «Dokudays.ua», «Молодість», «Artishok» тощо. 18 вересня у програмі «кінотеатру» відбудеться показ «Той, хто пройшов крізь вогонь» (реж. М. Іллєнко). Крім цього, програма 19 вересня передбачає арт-дискусію про сучасне українське кіно, де глядачі познайомляться з роботами короткого метру, анімацією та поспілкуються з режисерами.

Нагадаємо, частину витрат на організацію фестивалю «Гогольфесть» взяли на себе меценати Києва, а саме: 20 тисяч євро. Столична влада забезпечує громадський порядок на час проведення фестивалю, чергування пожежної машини та карети «швидкої», а також прибирання на вул. Інженерній та Будіндустрії.

за матеріалами: http://kievcity.gov.ua/news/10074.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024