Головна  →  Новини  →  17 вересня 2013

Столична влада розглядає можливість придбання нових потягів для міської електрички

Столична влада розглядає можливість придбання нових потягів для міської електрички

 

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов дав доручення профільному заступникові знайти інвестиційно-фінансовий ресурс для придбання в наступному році трьох нових потягів українського виробника, пристосованих для потреб міської електрички.

Як раніше повідомляв заступник голови КМДА Михайло Костюк, головною проблемою невиходу на лінію електричок є наднормова зношеність поїздів – деякі з них експлуатуються понад 30 років. За приблизними підрахунками, через це на бюджет міста лягають додаткові видатки на ремонт та утримання в сумі близько 3 млн. грн. на місяць. Новий рухомий склад дозволив би зменшити навантаження на міський бюджет.

Крім того, проект «Міська електричка» вирішено виділити в окреме комунальне підприємство з подальшим переформатуванням його в партнерський проект із залізницею. Такий крок дозволив би не обтяжувати КП «Київпастранс», у відомстві якого наразі перебуває кільцева електричка, невластивим для нього видом громадського транспорту.

за матеріалами: http://kievcity.gov.ua/news/10072.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024