Головна  →  Новини  →  13 вересня 2013

«Спорт для всіх» - стан і перспективи розвитку

«Спорт для всіх» - стан і перспективи розвитку

В Подільському районному центрі фізичного здоров»я населення «Спорт для всіх», з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту,  відбулося засідання «круглого столу» за яким зібралися представники районної влади, керівники спортивних клубів та клубів за місцем проживання, представники громадських організацій, волонтери спортивного руху, ветерани спорту, юні спортсмени та їх тренери з тим, щоб обговорити стан і перспективи розвитку фізичної культури і спорту в районі.

Директор Подільського Центру фізичного здоров»я населення «Спорт для всіх» Віктор Окрайченко зазначив, що в районі збережена і активно розвивається на базі центру мережа спортивних клубів, які доступні для всіх вікових категорій населення. Зараз, в різних групах клубів, а їх 102, займається майже 1700 осіб і 80% з них діти і молодь від шести до вісімнадцяти років. «Одна справа працювати з батьками, які зацікавлені в тому щоб їхні діти займалися в спортивних гуртках і зовсім інша – діти з категорійних сімей. Тому наші педагогічні працівники та тренери особливу увагу приділяють виявленню та залученню до занять в гуртках та секціях дітей та підлітків саме з таких сімей», - наголосив Віктор Окрайченко. Якщо звернутися до статистики, то нині в центрі займаються понад дев»яносто дітей-сиріт, напівсиріт, дітей з обмеженими фізичними можливостями, з малозабезпечених родин та багатодітних сімей. «Це наш вклад у виконання соціальних ініціатив Президента країни, - сказав директор,- дати кожній дитині повноцінний шанс на гідне майбутнє.»

Перший заступник голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Олег Бойченко, звертаючись до присутніх зазначив, що районна влада виконуючи завдання поставлені Президентом держави та в рамках міських програм розвитку фізичної культури та спорту особливу увагу звертатиме на розвиток спортивної інфраструктури. «Для того, щоб створити належні умови для фізичного розвитку наших дітей та молоді ми будемо використовувати не тільки кошти, що надходитимуть з бюджету, а й кошти меценатів та спонсорів. Це дозволить не тільки покращити матеріально-технічні умови існуючих закладів, а й значно розширити кількість секцій та гуртків, що в свою чергу сприятиме більш широкому залученню подолян до занять фізкультурою та спортом», - сказав Олег Бойченко.

Під час засідання також зазначалося, що головне завдання для педагогів, тренерів, керівників творчих гуртків та клубів за місцем проживання полягає в тому, щоб забрати дітей з вулиці, захистити їх від шкідливих звичок, навчити здоровому способу життя і виховати сильними духом. 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024